Milica nema ni vodu, ni kupatilo, ali je NAJBOLJA U ŠKOLI!

Autor: rts.rs

Vesti

10.12.2017

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milica Simić, 19-godišnja učenica četvrtog razreda Srednje poljoprivredne škole veterinarskog smera u Kraljevu, zna samo za petice.

Foto: RTS/printscreen
Milica Simić

Čak ni izuzetno teški uslovi u kojima živi sa majkom nisu prepreka njenim uspesima i ambicijama. Nada se stipendiji iz jedne kraljevačke fondacije koja se dodeljuje za izuzetne rezultate.

U petnaestak kvadrata nedovršene kuće u Žiči bez svoje sobe, kupatila i vode živi najbolja učenica Poljoprivredne škole u Kraljevu.

- Volela bih da jednog dana budem veterinar ili da upišem neku višu školu zato što jednostavno ta ljubav prema životinjama bi me ispunila i to bi mi bila najveća želja - kaže Milica Simić, učenica Poljoprivredne škole "Đorđe Radić".

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Ponosna Miličina majka

Pre dvadesetak dana Milica je iznenada ostala bez oca i zbog velikog gubitka i brige o majci nema pravo na neuspeh.

Majka Miljana Simić kaže da zajedno beru maline kada je Milica na raspustu, a ćerka pomaže i oko kopanja.

- Nosim vodu 500 metara od kuće i po kiši i po snegu i po ledu - kaže Miljana. 

Upkos teškim životnim uslovima i oskudici u Miličinim svedočanstvima prosečna ocena je pet.

- Čak i kad radi zadatke koji prevazilaze neke njene mogućnosti vi ćete videti jedan požrtvovan rad, jedno strpljenje, jednu upornost i to ćete uvek nagraditi - kaže profesorka Irena Đenić, razredni starešina.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Ovakve ocene nemaju ni deca koja žive u idealnim uslovima

- Milica je osoba koja nikome nikad nije učinila nešto loše. I to je izdvaja visoko iznad ostalih u našem okruženju - kaže učenik Dimitrije Simović.

Osim sopstvenog uspeha u školi Milici i njenoj majci nedostaje mnogo toga. Kad bi samo mogle da obezbede vodu u dvorištu i kući život bi im bio mnogo lakši.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading