AVION ER SRBIJE PRINUDNO SLETEO: Nakon 20 minuta leta - pilot reagovao!

Autor: b92.net, Republika

Vesti

08.12.2017

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avion Er Srbije na letu od Sofije ka Beogradu morao je da se vrati u bugarsku prestonicu zbog uzbune koja je proglašena neposredno po poletanju. Pilot je reagovao kada se čula buka i vratio avion na svoje polazno mesto.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Otpao je deo aviona pa su se vratili na "početnu poziciju"

Bugarske nadležne službe su navele da je "deo letelice otpao tokom leta". Pilot je u skladu sa procedurama odlučio da se vrati na pistu dvadesetak minuta po poletanju.

Incident se dogodio 26. novembra, a kako je nezvanično rečeno za B92.net "nije bio ozbiljan" i nije bilo opasnosti po putnike i posadu, ali su sprovedene standardne mere.

Kako je preneo portal Avijejšn herald, u avionu tipa ATR-72-212A, na letu JU-172, po poletanju se čula buka iz zadnjeg dela. Takođe, navedeno je da su primećene vibracije na letelici, zbog čega je posada odlučila da se vrati u Sofiju posle 20 minuta leta. 



Navodi se da je bugarsko telo za incidente u avionskom saobraćaju ocenilo da je u pitanju "ozbiljniji incident", kao i da je u toku istraga. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading