Suluda hajka N1 i Kurira zbog budžeta BIA: NIKO NA SVETU NE DAJE PODATKE O TAJNIM SLUŽBAMA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budžet Bezbedosno-informativne agencije za 2018. godinu trebalo bi da iznosi 5,3 milijarde dinara, što je povećanje od 18 odsto. Nije poznato na šta će BIA trošiti taj novac, jer u predlogu budžeta to nije navedeno, zbog čega N1 i Kurir danima vode hajku protiv srpskih obaveštajaca uz kritike opozicije koja strahuje od mogućih zloupotreba.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Božidar Spasić, bivši srpski obaveštajac

Optužbe pojedinih medija i opozicije su neosnovane, kaže za Srpski telegraf bivši obaveštajac Božidar Spasić i dodaje da ni u jednoj normalnoj zemlji na svetu neće otvoreno biti prikazano na šta tajna služba troši novac.

Ne postoji način da sredstva koja se dodele BIA budu iskorišćena za nešto što nije namenski - Božidar Spasić, bivši obaveštajac

- Reč je o službi koja brine o bezbednosti svih nas i kako bi na najbolji način mogli da nas zaštite potrebno je iz budžeta ulagati više u nove tehnologije, obučavanje obaveštajaca, ulagati u vozni park... - objašnjava Spasić.

Prema njegovim rečima, notorna je činjenica je da se ne može sve transparentno objasniti za koje operacije će BIA koristiti ta sredstva u budžetu pa se zato podvodi pod "opšte namene" i "poboljšanje položaja rada".

- To podrazumeva da će BIA verovatno kupovati neku savremenu opremu za prisluškivanje, verovatno će se obnoviti i neki objekti. Ne traba zaboraviti da BIA ima nekoliko stotina objekata u celoj Srbiji, ne samo kancelarije, nego i službene stanove. Nijedna zemlja na svetu, čak ni Amerika, ne objašnjava taj deo specijalnih sredstava koji se svake godine povećava u budžetu. Prema tome, ne treba se na to obazirati na kritike jer je svakako sve transparentno u okviru same Vlade koja kontroliše rad BIA. Takođe, imamo i Savet za nacionalnu bezbednost i koordinaciona tela. Ne postoji način da sredstva koja se dodele BIA budu iskorišćena za nešto što nije namenski - zaključuje Spasić.

RepublikaFoto: pixabay.com

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading