NOVE PROSTORIJE HITNE POMOĆI U BOSILEGRADU: Amerika nam obezbedila bolje lečenje za migrante!

Autor: Tanjug

Vesti

06.12.2017

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), agencija američke vlade, Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Vlada Srbije, svečano su otvorili nove prostorije Hitne pomoći u Domu zdravlja u Bosilegradu, saopštio je danas USAID.

RepublikaFoto: Tanjug/USAID
Svečano otvaranje novih prostorija Hitne pomoći u Bosilegradu

Nove prostorije omogućavaju pristup osnovnim hitnim medicinskim uslugama kako stanovnicima Bosilegrada, tako i migrantima smeštenim u prihvatnom centru.

- Američka vlada, preko USAID-a, obezbedila je 1,3 miliona dolara kako bi pomogla da 10 opština koje su najviše pogođene migrantskom krizom unaprede svoju infrastrukturu i javne usluge kako bi se lakše izborile sa efektima migrantske krize - rekao je američki ambasador Kajl Skot.

- U Bosilegradu, obezbedili smo 118.000 dolara kako bismo opremili nove prostorije Hitne pomoći. Građanima Bosilegrada dugujemo posebnu zahvalnost za topao prijem migranata koji su se našli u njihovoj opštini - naveo je on.

- Izgradnjom i opremanjem novih prostorija Hitne pomoći u našem Domu zdravlja stvorili smo uslove da se sve neophodne urgentne medicinske intervencije mogu obaviti i u našoj opštini. U takvim slučajevima je, kao što znate, vreme od presudnog značaja, a do sada smo morali da hitne pacijente transportujemo u susedne opštine i gradove - rekao je predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev.

On je kazao da će nove prostorije Hitne pomoći biti na raspolaganju kako našim građanima tako i migrantima, tako da će naši lekari i sestre moći da pruže adekvatnu medicinsku pomoć svima kojima je potrebna.

- Većina segmenata ljudskog razvoja je u neposrednoj nadležnosti ili u velikoj meri zavisi od lokalnih vlasti, pa ćemo u narednoj budžetskoj godini biti još više prisutni na celoj teritoriji Srbije - rekao je državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ivan Bošnjak.

Nove prostorije Hitne pomoći Doma zdravlja u Bosilegradu deo su USAID-ovog Projekta za jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za reagovanje na migrantsku krizu, koji sprovodi UNDP.

Projekat pomaže da se unaprede javne usluge i infrastruktura u opštinama koje su najviše pogođene migrantskom krizom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading