MILICI VREME ISTIČE! Čeka donora bubrega, novac za lečenje obezbedili Jugoslav Karić, fudbaleri Luka Jović i Nemanja Maksimović

Autor:

Vesti

29.07.2021

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milica Adamović (30) bori se život i čeka odgovor odgovor lekara u vezi sa analizama potencijalnih donora bubrega. Ukoliko se pokaže da neko ima šansu da bude kompatibilan, što pre bi trebalo da otputuje u Tursku na dalje analize.

RepublikaFoto: Instagram

Dok čeka odgovor lekara Milicu je istvremeno i brinulo kako da skupi novac za operaciju. Prema prvoj računici za to će biti neophodno oko 50.000 evra.

Na društvenim mrežama su brzinski počeli da se šire apeli za skupljenje novca a uključile su se i javne ličnosti. Milica konačno može da odahne, bar kada su finansije u pitanju, jer kako saznajemo preostalu sumu uplatiće Jugoslav Karić i Luka Jović sa po 15.000 evra i Nemanja Maksimović 10.000 evra.

Inače, javnosti je poznato da je svoje analize poslao Kristijan Golubović, ali on nije jedini.

- Imam tri potencijalna donora. Poslala sam njihove analize. Ja zaista verujem da će se neko pokazati kao odgovarajući i da će se ovaj proces konačno završiti. Kako sve radim sama, to mi oduzima mnogo energije. Iscrpljena sam - rekla jeMilica.

Podsetimo, lekari će Milici, spram analiza, da odgovore da li neko od ljudi može da joj bude potencijalni donor. Ukoliko se ispostavi da može, treba da odu u Tursku, gde će da budu rađene dodatne analize, kako bi utvrdili da li je kompatibilan da donira bubreg.

Milici su lekari dali još samo šest meseci života, pa je transplatacija bubrega jedino i urgentno rešenje.

Nema živog srodnika koji bi mogao da joj donira bubreg i zato joj je jedina nada da transplantaciju uradi u inostranstvu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Jelena

30.07.2021 07:20

I kod nas se vrši transplatacija bubrega.

Slobodan

30.07.2021 10:32

Evo ja se nudim da dam bubreg za odredjenu sumu novca