PRED SRBIJOM KLJUČNE ODLUKE: Zaseda Krizni štab, stručnjaci upozoravaju na ZABRINJAVAJUĆU SITUACIJU SA KORONOM!

Autor: Republika

Vesti

27.07.2021

06:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sredu će biti održata sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, pišu mediji.

RepublikaFoto: Srpski telegraf/Vladimir Lukić
Foto: Ilustracija

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek kaže za da je trenutna epidemijska situacija kompleksna i da za mesec dana može biti zabrinjavajuća.

Poručuje da je vrlo rizično nevakcinisan čekati delta soj i jesen, piše RTS.

Objasnio je za koje građane se preporučuje treća doza vakcine, ali i istakao da svi mogu da se jave i prime treću dozu.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon ističe da je epidemiološka situacija pogoršana i da će se i dalje pogoršavati, kao i da očekuje da će tokom ove nedelje broj novozaraženih na dnevnom niovu preći broj od 300.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Mirsad Đerlek

Navodi da će u narednom periodu sigurno doći i do četvorocifrenog broja novozaraženih na dnevnom nivou, da je sada hospitalizovano oko 300 osoba, ali da ne očekuje pritisak na zdravstveni sistem kao što je bio kada smo imali više od 9.000 hospitalizovanih.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da se tempo širenja koronavirusa ubrzao u nekim zemljama, pa tako prema podacima zasnovanim na izveštajima nacionalnih agencija Grčka i Kipar imaju najveću stopu zaraze od početka pandemije, dok Španija i Portugal registruju najveći broj infekcija identifikovan u poslednjih šest meseci, piše Tas.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading