ZAŠTITNIK GRAĐANA KONTROLISAO USLOVE U DOMU ZA DECU OMETENU U RAZVOJU U SUBOTICI

Autor: Republika

Vesti

26.07.2021

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana Zoran Pašalić, rukovodilac NPM-a Nataša Tanjević i stručni saradnici te službe, u pratnji lekara sudske medicine Đorđa Alempijevića, izvršili su nenajavljenu i detaljnu kontrolu uslova u kojima borave deca ometena u razvoju u domu "Kolevka" u Subotici.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zoran Pašalić

- U subotu 24. jula 2021. godine proveravali smo da li su uslovi u ovom domu u skladu sa potrebama dece ometene u razvoju. S obzirom da je kontrola bila nenajavljena smatram da je ono što smo tamo zatekli realno stanje uslova u tom domu - rekao je Zaštitnik građana Zoran Pašalić.

U Domu za decu ometenu u razvoju "Kolevka“ je smešteno više od 100 dece sa različitim vrstama fizičkih i mentalnih invaliditeta a kod nekih su ti invaliditeti višestruki, i svima njima je potrebna posebna nega i briga, kazao je Pašalić.

- Veoma je teško neku od te dece izmestiti u hraniteljsku porodicu zbog potreba dvadesetčetvoročasovne nega medicinskih stručnjaka iz više oblasti - naveo je Pašalić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading