ZANIMLJIV ODNOS MEŠTANA I ŽIVOTINJE PODNO KOPAONIKA: Medved oterao lopove a meštani hoće sad i da ga nagrade, noću im čuva ZLATO

Autor:

Vesti

25.07.2021

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malinarima podno Željina i Kopaonika, gde je berba crvenog zlata uveliko u jeku, najviše pomaže, verovali ili ne, medved!

RepublikaFoto: youtube.com/ 3 Y E S 3
Foto: Ilustracija

Do sada je medved dva puta viđen, ali dovoljno da lopova više nema. Meštani navode da im je do sada bio veliki problem da sačuvaju maline od lopova i to prvenstveno noću.

- Lopovi su uplašeni od medveda i ne pada im na pamet da u ovom delu Župe krenu u nečasne radnje jer se plaše od životinje dok se komšije iz okolnih sela u opštini Raška žale na nezvane goste koji im tokom noći stalno kradu crveno zlato - istakao je malinar Dragomir Stefanović iz Jelakca.

Medveda je tokom maja meseca prvi put video i zabeležio telefonskom kamerom lovac Siniša Ugrinić. Drugi put je viđen u ataru sela Jelakci što je bilo sasvim dovoljno da jedne zabrine, a druge obraduje. Tako su meštani spremni čak i poslasticama da ga nagrade jer navode da im čuva crveno zlato čija je ovogodišnja cena od 440 dinara veoma dobra.

Medved je milošte prozvan "željinska ala" i u Župskom kraju postao je pravi junak o kome pričaju ovih dana i staro i mlado.

A prema svemu sudeći ovogodišnja berba će prvi put proći bezbrižno za malinare jer "mečki na rupu" lopovi sigurno neće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading