IZJAVA NENADA STEFANOVIĆA POVODOM SLUČAJA VELJKA BELIVUKA: Svedok dužan da govori istinu!

Autor:

Vesti

22.07.2021

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad Stefanović, predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije izjavio je kako u slučaju Belivuk svedom mora da govori istinu u suprotnom podleže krivičnom delu, dok kod okrivljenog nije takav slučaj.

RepublikaFoto: Republika
Nenad Stefanović

- Treba napomenuti da je svedok u krivičnom postupku dužan da govori istinu i da ne sme ništa da prećuti i da će se pre davanja iskaza upozoriti da davanje lažnog iskaza predstavlja krivično delo. Okrivljeni, sa druge strane,ako ne govori istinu ne snosi bilo kakve sankcije za izgovorenu neistinu. S toga sa velikom dozom rezerve bi trebalo uzimati iskaze pojedinih okrivljenih koji se pojavljuju u pojedinim medijima, tim pre kad iza takvih iskaza ne stoje bilo kakvi dokazi koji ih potkrepljuju, pogotovo iskazu okrivljenog za koga postoji osnovana sumnja da je vođa organizovane kriminalne grupe koja je izvršila teška krivična dela, odnosno svirepa ubistva, trgovina narkoticima - izjavio je tužilac

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading