Smirnov: Nastavljamo da ulažemo u zajednicu i mlade

Autor:

Vesti

21.07.2021

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

“NIS je jedan od najvećih socijalnih investitora u Srbiji – kroz različite društveno odgovorne projekte, od 2009. godine do sada uloženo je više od 4,1 milijarde dinara”, rekao je Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a u intervjuu za Magazin Biznis.

RepublikaFoto: Igor Pavićević
Vadim Smirnov

Prema njegovim rečima, u 2020. godini NIS je uprkos  izazovima, u društveno odgovorne projekte uložio više od 290 miliona dinara, a prioritet je bila podrška zdravstvenim ustanovama i obrazovnom sistemu.

"Odmah na početku pandemije, NIS je obezbedio 270 tona avio-goriva nacionalnom prevozniku 'Air Serbia' za potrebe dopremanja medicinske opreme u Srbiju. Takođe, većinski akcionar NIS-a 'Gasprom njeft', donirao je 1.500 tona goriva za potrebe javnih službi Republike Srbije. Zatim, u znak podrške zdravstvenim radnicima, NIS je Kliničkom centru Srbije i novoj bolnici u Batajnici donirao 500 kompleta hirurških uniformi, dok je za kovid bolnice, u saradnji sa UNICEF-om, obezbeđeno 56 kiseoničkih protokomera. Kompanija je donirala sredstva i Institutu 'Torlak' i Opštoj bolnici Čačak, dok je Kliničkom centru Vojvodine ustupljeno vozilo na korišćenje za prevoz beba, porodilja i trudnica. Takođe, za bolnice širom Srbije obezbeđeno je oko 65.000 litara pijaće vode 'Jazak'”.

Smirnov dalje objašnjava da NIS već godinama podržava razvoj zajednice realizujući projekte iz oblasti obrazovanja, nauke, sporta, kulture i umetnost, filantropije  i humanitarnih akcija u 12 gradova i opština širom Srbije.

- Zajednici zajedno je program društvene odgovornosti koji NIS sprovodi u saradnji sa lokalnim zajednicama u Srbiji od 2009. godine. Od tada je podržano više od 1.000 projekata i uloženo 1,4 milijarde dinara u projekte od značaja za razvoj kulture, obrazovanja i nauke, sporta, javnog zdravlјa, socijalne zaštite i zaštite životne sredine - kazao je Smirnov i dodao da je ove godine kompanija izdvojila 107,5 miliona dinara za finansiranje projekata iz oblasti zaštite životne sredine, koji realizuje uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike i Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije.

RepublikaFoto: NIS

Pored toga, NIS je od 2009. godine kroz različite programe uložio više od 6,7 miliona evra za unapređenje obrazovanja u Srbiji, a kompanija sprovodi i program stipendiranja koji je zapravo ulaganje u razvoj visokoobrazovanog kadra za potrebe kompanije.

"Projekat 'Energija znanja' smo pokrenuli 2012. godine i on podrazumeva saradnju sa školama i naučnim društvima u Srbiji, sa univerzitetima i fakultetima u Srbiji, regionu i Ruskoj Federaciji, opremanje i adaptaciju kabineta u školama i na fakultetima u Srbiji i individualne programe – stipendiranje studenata. NIS stipendira srpske studente u Srbiji i Ruskoj Federaciji i do sada je stipendirano oko 130 studenata, od kojih je oko 50 već zaposleno u kompaniji."

Zamenik Generalnog direktora NIS-a je na kraju naglasio da kompanija neće odustati od ulaganja u ključne projekte, kako u biznisu, tako I u društvenoj odgovornosti. “Ostajemo optimisti i ako se ne desi nešto neplanirano ove godine, do kraja 2021, bi trebalo da pokrijemo gubitke koji su nastali prošle godine. Nastavljamo da svoj uspeh delimo sa zajednicom u kojoj poslujemo, da ulažemo u mlade ljude i digitalizaciju”, zaključio je Smirnov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading