CIKLON KOJI JE U NEMAČKOJ ODNEO 70 ŽIVOTA STIŽE U SRBIJU: Dramatično upozorenje meteorologa!

Autor: Republika

Vesti

16.07.2021

21:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ciklon koji je u sredu odneo najmanje 70 života u Nemačkoj stiže narednih dana u Srbiju i region i donosi nam veoma nestabilno vreme, ponegde sa jačim olujama i obilnim padavinama, upozorava meteorolog Đorđe Đurić.

RepublikaFoto: facebook.com/Djordje Djuric

Kako je objavio na svom Fejsbuk profilu, već tri dana iznad centralnih i severozapadnih predela Evrope i oblasti Alpa nalazi se veoma snažan i izražen visinski ciklon, koji do evropskog kopna dospeo sa Atlantika.

- Ovaj ciklon doneo je katastrofalne oluje i padavine zapadnim i jugozapadnim predelima Nemačke, pri čemu su mnoga mesta potopljena ili usled bujica sravnjena, a poginulo je i nestalo najmanje 70 osoba. Razmere katastrofe su ogromne. Inače, ovaj ciklon već danima donosi veoma obilne padavine i grmljavinske oluje Švajcarskoj, Nemačkoj i Francuskoj i oblasti Alpa, a temperature su prave jesenje i iznose oko 15 stepeni Celzijusa - podvlači Đurić.

- Za vikend i u početkom sledeće sedmice maksimalne temperature u mnogim predelima Srbije i u Beogradu biće ispod 30 stepeni. Ovaj ciklon donosiće Srbiji i našem regionu, ali i Italiji, Grčkoj i Albaniji sve do utorka česte pljuskove sa grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskvoima - ističe Đurić.

On upozorava da će ciklon narednih dana esktremne padavine naročito doneti na zapadnom delu Balkana, pa se tako u delovima Bosne i Hercegovine očekuje lokalno da padne i više od 120 mililitara kiše po kvadratnom metru, tako da će postojati velika opasnost od bujičnih poplava.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading