OVO MLEKO JE ZABRANJENO KOD NAS: Proizvođač je veliki izvoznik u Srbiju, a sada su mu sa rafova povučeni SVI mlečni proizvodi!

Autor:

Vesti

16.07.2021

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da je jutros zabranjen uvoz u Srbiju mleka robne marke "Mliječna industrija 99" doo, u Bosni i Hercegovini, i to zbog neodgovarajućeg kvaliteta.

RepublikaFoto: Photo by NeONBRAND on Unsplash
Foto: Ilustracija

Nedimović kaže i da se zabrana uvoza ne odnosi samo na mleko, već i na ostale mlečne proizvode ovog proizvođača, a zalihe koje se već nalaze u našoj zemlji će se staviti pod zabranu prodaje.

- Na osnovu laboratorijskih analiza utvrdili smo da kvalitet mleka nije odgovarajući i zabranili uvoz. Oni su ozbiljan izvoznik mleka u Srbiju i ono se nalazi najčešće u velikim trgovinskim lancima - naglasio je ministar tokom gostovanja na na TV Prva.

- Naša laboratorija je utvrdila da, naročito u pogledu mlečnih masti, ono što je u mleku ne odgovara onome što piše na deklaraciji i nije u njemu 2,8 odsto mlečne masti nego mnogo manje - otkrio je Nedimović, prenosi Mondo.

Dodao je i to da mleko tog proizvođača ne sadrži ništa što bi bilo štetno po zdravlje, pa oni koji su ga konzumirali nemaju razloga za zabrinutost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Savo

17.07.2021 08:16

Pa valjda je trebalo baviti analizu pre uvoza? Ako je ta prva analiza pokazala da je sve u redu a sledeće da nije u redu, onda kazna treba biti mnogo veća jer je u pitanju prevara sa predumišljanjem.