NAJSTARIJI SKI-CENTAR GOČ ODLAZI U ISTORIJU: Žičare prodate u staro gvožđe!

Vesti

01.12.2017

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle 40 godina, skijalište na Goču više ne postoji. Oprema sa staza na kojima su deca iz cele Srbije pravila prve skijaške korake prodata je u staro gvožđe kako bi se namirili dugovi prema troje bivših radnika smučarskog kluba Goč.

RepublikaFoto: youtube.com/Ivan Radojicic
Skijalište na Goču više ne postoji!

Posle 40 godina, skijalište na Goču više ne postoji. Oprema sa staza na kojima su deca iz cele Srbije pravila prve skijaške korake prodata je u staro gvožđe kako bi se namirili dugovi prema troje bivših radnika smučarskog kluba Goč.

Ski-centar Dobre vode sagradila je osamdesetih godina grupa entuzijasta različitih struka predvođena Kraljevčaninom Milošem Milenkovićem, koji je gurao Goč napred sve do smrti. Ubrzano propadanje ski-centra počelo je pre dve godine, kada su zbog spora oko neisplaćenih zarada za troje bivših radnika smučarskog kluba na licitaciji prodati tabač snega, ski-sanke i brojna druga oprema. Kako sve to nije bilo dovoljno, nedavno su zaplenjeni i stubovi žičare.

UNIŠTAVANO GODINAMA

- Kraljevačka firma "Dva B", vlasnik stubova, ponudila je Kraljevu da spase žičaru, ali je cena od 17 dinara po kilogramu gvožđa, koju je ponudila lokalna samouprava, bila neprihvatljiva za kompaniju koja je na tržištu mogla da dobije i tri puta više, pa je 10.000 kilograma stubova završilo u starom gvožđu - objašnjava dobro upućen izvor.

10.000 kilograma stubova završilo u starom gvožđu

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić tvrdi da grad ništa nije mogao da uradi kako bi pomogao Goču.

- Ta planina uništavana je tokom nekoliko mandata, a mi nismo imali dovoljno vremena da rešimo sve probleme. Naravno, radićemo na tome i očekujemo da će za nekoliko godina Goč ponovo oživeti. Ukoliko bude zainteresovanih investitora koji su spremni da ulože novac, dočekaćemo ih raširenih ruku - kaže Terzić.

IZBAČENI IZ PONUDE

U Turističkoj organizaciji Kraljeva kažu da su, nažalost, ove zime iz ponude izbacili ski-centar Goč.

- Goč je oduvek bio važan za ljude iz Vrnjačke Banje, Kraljeva, Trstenika, Kruševca, Kragujevca, ali i za žitelje ostatka Srbije, jer je bio mesto gde su mogli da skijaju i oni koji nemaju mnogo novca. Ovde su deca učila prve korake na skijama, a u najavi je bila i izgradnja skakaonice koja ne postoji nigde u Srbiji - kažu u turističkoj organizaciji i napominju da će pokušati ovu planinu da predstave kao destinaciju gde deca mogu da se sankaju, grudvaju i prave Sneška Belića.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading