ADVOKAT FILA PORUČIO: Iskopavanje posmrtnih ostataka Srba na Kosovu otežalo poziciju optuženih vođa tzv. OVK

Autor:

Vesti

09.07.2021

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proteklo je tri godine otkako je poslednji put bila dozvoljena pretraga lokacija na Kosovu, na kojima su kako se pretpostavlja ostaci ubijenih Srba, i tada su jednom u bunkeru u Đakovici, između ostalog pronađeni i posmrtni ostaci porodice Šutaković. Advokat Toma Fila navodi da bi potraga za nestalima i iskopavanja na Kosovu otežala poziciju optuženih vođa tzv. OVK.

RepublikaFoto: printscreen/TV Prva
Toma Fila

Fila navodi da bi to pokazalo i neistinitost tvrdnji da su samo Srbi činili zločine.

- Iskopavanja na Kosovu i potraga za nestalim licima bi otežala položaj optuženika u Hagu. Iskopavanja bi pokazala i neistinistost tvrdnji da su samo Srbi činili zločine - kaže Fila.

Po njegovim rečima, situacija se neće poboljšati dok god je Aljbin Kurti na čelu lažne države.

- I pitanje nestalih je političko, kao i svako drugo pitanje koje se tiče Kosova. Gazimestan, Gaziovode bilo koje pitanje da se pokrene, od Aljbina Kurtija uvek dobijate isti odgovor - on hoće samo priznanje  i da se kasnije pripoji Albaniji. Tako će ostati, dok god je on na vlasti - istakao je Fila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading