STIŽE NAM LUDILO OD VREMENA. Pljuskovi prelaze u sneg, evo kada će se zabeleti u Beogradu

Autor: Informer, Republika

Vesti

01.12.2017

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle orkanskog vetra, koji će duvati još danas, čekaju nas obilne padavine i moguće izlivanje reka. Kiša će u nedelju preći u sneg, koji će padati i u Beogradu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Orkanska košava se smiruje, ali nastupaju veliki pljuskovi 

Orkanska košava koja je juče duvala u Banatu i Podunavlju danas će se polako smirivati, ali pravo nevreme tek dolazi. U popodnevnim satima nailazi nam jak kišni ciklon, za 24 sata pašće 40 litara padavina po kvadratu, pa je moguće izlivanje reka na istoku zemlje.

Kiša će već u nedelju preći u sneg, a prvi put ove jeseni zabeleće se i u Beogradu. I posle vikenda očekuje nas hladno i nestabilno vreme, tipično za decembar.

- Očekuje se da će za 24 sata pasti 40 litara padavina po kvadratnom metru, a najveći deo sručiće se na istoku i jugoistoku zemlje. Obilnih padavina biće i na Kosovu, dok će u ostalim delovima Srbije biti dosta oblačno i sa mestimičnim padavinama, a na višim planinama kiša će vrlo brzo preći u sneg, koji će za 12 sati napadati do 15 centimetara - kaže Todorović.

Porast vodostaja zbog obilnih padavina

Hidrolog RHMZ Dejan Vladiković upozorava da će zbog obilnih padavina vodostaji porasti, a najgora situacija biće na Belom Timoku i pritokama Južne Morave. Te reke mogle bi da se izliju i izazovu poplave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading