OVO SIGURNO NISTE OČEKIVALI: Nemački stručnjak otkrio GDE da spavate tokom VRELIH letnjih noći i KAKO da se RASHLADITE pre toga!

Autor:

Vesti

01.07.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoke temperature mnogima su pokvarile san, a jedan od najvećih nemačkih stručnjaka za probleme spavanja dao je nekoliko saveta kako da bolje spavate tokom vrelih noći.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Naša tela mogu da izdrže nekoliko noći s manje sna, te uživajte u toplijem vremenu, čak i ako vam pokvari san, kaže nemački stručnjak Hans Ginter Ves.

Međutim, neprospavane noći mogu da dovedu do brojnih problema, od manjka pažnje u školi ili na poslu, do mogućih incidenata u saobraćaju, kaže čelnik nemačkog Interdisciplinarnog centra za spavanje.

Ves navodi da postoji nekoliko načina kojima možemo da pomognemo sebi kako bismo lakše spavali tokom toplih noći, čak i ako nemamo klima uređaj.

- Sve se svodi na pravilnu ventilaciju. Zatvorite prozore i roletne tokom dana, a otvorite ih pre odlaska na spavanje - kaže Ves, prenosi Sputnjik.

Drugi savet je, iako zvuči pomalo paradoksalno, da se popije nešto vruće.

- Ako popijete nešto toplo pre odlaska u krevet, manje je verovatno da ćete se znojiti - kaže ovaj stručnjak. Takođe, tuširanje toplom vodom će otvoriti pore na koži i osigurati osećaj svežine.

Međutim, strogo se protivi ispijanju alkohola pred spavanje ili uzimanju tableta.

- Ispijanje alkohola uveče može da ima psihološki, relaksirajući efekat, ali ono širi krvne sudove i podstiče noćno znojenje. Tablete mogu da izazovu zavisnost - kaže nemački stručnjak.

Ves ima i nekoliko posebnih saveta, koje ipak ne može da ispuni svako.

- Ako imate popločan pod u spavaćoj sobi, možete na njega da izlijete malo vode koja će pomoći da se rashladi prostorija, ali tada morate da budete izuzetno oprezni kada ustajete s kreveta. Takođe, jednostavno možete da odete u podrum i tamo da spavate - kaže Ves.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading