OPŠTINA KLADOVO NAGRADILA 78 UČENIKA KOJI SU IMALI NAJBOLJE REZULTATE! Nikolić: Školarci su naš ponos!

Autor: Republika

Vesti

29.06.2021

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na svečanosti u Domu kulture predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić uručio je nagrade najboljim učenicima kladovskih osnovnih i srednjih škola.

RepublikaFoto: Opština Kladovo

Učenik generacije u gradskoj osnovnoj školi "Vuk Karadžić" je Ana Pucinikić dok je epitet najboljeg u osnovnoj muzičkoj školi "Konstantin Babić" poneo Danilo Bojanić.

Učenik generacije u Srednjoj školi je Strahinja Sejmnjanović.

Značajne rezultate tokom školovanja zabeležili su i osnovci iz seoskih sredina, Milica Trajilović učenik  je generacije u OŠ "Ljubica Jovanović  Radosavljević" iz Podvrške, dok je Nađa Lazarević najbolja u OŠ "Svetozar Radić" iz Tekije. Epitet učenika generacije u OŠ " Stefanija Mihajlović" u Brzoj Palanci poneo je Saša Đurđević.

-Biti  u društvu najboljih predstavlja posebnu privilegiju za mene jer sam ponosan  zato što imamo tako uspešnu decu. U ime rukovodstva opštine i u svoje lično ime želim da pozdravim i one koji su bili vaše najveće ohrabrenje i oslonac na tom putu, Vaše  roditelje i nastavnike koji večeras dele Vaš uspeh i zato  smo zajedno ponosni na Vas. Nadam se da će se većina od Vas nakon školovanja vratiti u zavičaj i svojim znanjem pomoći njegov budući razvoj. Opština Kladovo je je ponosna na vašu mladost i pregalaštvo,  jer su nas školarci u našem kraju navikli na kontinuitet uspeha i dostojno Kladovo predstavljaju širom Srbije.To nas obavezuje da Vam se za uloženi trud zahvalimo i zajedno podelimo radost uspeha. Uveren sam  da ćete, ma gde nastavili svoje školovanje, osetiti potrebu da se vratite svom gradu, da ga unapređujete, razvijate i činite najpoželjnijim mestom za život i rad - poručio je Saša Nikolić predsednik opštine Kladovo. 

Lokalna samouprava prepoznala je angažovanje kladovskih srednjoškolaca koji su u prethodnoj školskoj godini iz svih predmeta imali petice pa je njih 27 od prve do četvrte  godine sa prosekom 5,0 koliko ih je bilo u toj vaspitno-obrazovnoj ustanovi  nagradila sa po 6.000 dinara.

Osnovci đaci generacije nagrađeni su sa po 10.000 dinara, dok je 28  dobitnika Vukove diplome dobilo po 5.000 dinara.

Ukupno je nagrađeno 78 osnovaca i 31 srednjoškolac, ali i 21 nastavnik.

Za tu namenu iz budžeta opštine Kladovo izdvojeno je 582.000 dinara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading