PREPISKA JEDNE MAJKE SA RAZREDNIM NJENOG DETETA ZAPANJILA SRBIJU! Moli i kumi, a profesor BEZ PARDONA odgovara!

Autor: Republika

Vesti

27.06.2021

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kraj školske godine poseban je stres za sve uključene, od učenika, preko roditelja, a najviše za profesore koji su redovno pod najvećim pritiskom.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Ilustracija

Tako se ovih dana na Tviteru širi navodna prepiska jedne majke i razrednog starešine. Ne zna se da li je prepiska autentična, ali većina roditela potvrdiće da se sliče situacije ponavljaju iz godine u godinu.

- Molim vas vidite sa profesorom biologije da zaključi detetu 5. Juče smo videli u elektronskom dnevniku da je profesorka zaključila 4. Računali smo na tu peticu, rekla je da će je dati ako Vi razgovarate sa njom. Učenik iz biologije ima 5, 5, 4, 4 u drugom polugodištu. Molim vas popričajte s profesorkom biologije - apeluje majka, ali listi želja tu nije kraj.

Potom apeluje da razredni priča i sa profesorkom francuskog, a onda i da on sam da peticu đaku.

- Sa peticom iz informatike, francuskog i biologije bio bi odličan - nabraja dalje majka, uz objašnjenje šta je dovelo do pada ocena.

Razredni primećuje da situacija nije takva kakvom je majka opisuje, pa se pravda:

- Ja sam rekao da jedna ocena neće biti problem, ne mogu da mu sređujem četiri ocene - kaže razredni.

- Kako god, nikog u životu nisam molila kao Vas sad. Očigledno ne želite da izađete u susret. Svi znamo da se kad se hoće sve se može, naravno ako se ima volje. Išli smo i mi u školu. Hvala Vam na svemu - ironično će majka.

Na to, odgovor sledi:

- Da, u pravu ste, nisam imao volje da odgovaram umesto njega i da odgovaram iz svih predmeta iz kojih on nije želeo ni da proba, i baš sam đubre što ne želim da mu sredim pet ocena za uspeh, neka bude da sam ja kriv za njegov uspeh.

Tviteraši, logično, nemaju reči hvale za zabrinutu majku.

- A vidi se i da mama ne razlikuje glagole hvaliti i faliti, verovatno su i njoj poklanjali ocene.

- Da ne pominjemo da je online nastava dodatno oštetila đake, da im se gledalo kroz prste na sve načine i da su roditelji masovno plaćali profesore da deci rade online testove za 5. Ono koji nisu umeli umesto dece sami da urade.

- Bez mrve stida ni svesti koliku štetu nanosi sopstvenom detetu, užas...Meni se želudac diže od nivoa poltronstva i uvlačenja učiteljici u prva četiri razreda, a ovo je poseban krug pakla... - pišu tviteraši.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading