PAKAO U BEOGRADU: Građani padaju kao pokošeni, HITNA SE NE ZAUSTAVLJA!

Autor: Republika

Vesti

22.06.2021

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Živa u terometru danas u 14 časova dostigla je 35 podeljak, a na prestoničkim ulicama, trgovima i u prevozu bio je samo onaj ko je morao.

RepublikaFoto: Telegraf/NebojšaMandić
Foto: Ilustracija

Beg od vrućine Beograđani su uglavnom ponalazili ispod klima uređaja dok su najhrabriji birali debeli hlad u prestoničkim parkovima.

Pune ruke posla imali su dežurni u Hitnoj pomoći koji su do 14 časova imali preko 110 poziva. Kako su naveli, uglavnom su intervenisali zbog kolabiranja usled neadaptiranosti na visoke temperature, a veliki broj intervencija bio je na otvorenom jer je bilo i onih koji su usled povišene temperatara padali u nesvest na ulici.

RepublikaFoto: Tanjug/A. PAP

Dežurni lekari su posebno apelovali na srčane bolesnike da se pričuvaju i ne izlaze na sunce, dok su gradske vlasti odlučile da u narednim danima na snazi budu posebne mere predostrožnosti, prenose Novosti.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

- Postavili smo cisterne s pijaćom vodom na šest lokacija u gradu, a pored toga, mere se odnose i na organizaciju procesa rada zaposlenih u javnim preduzećima koji rade na otvorenom, kako bi u najtoplijem delu dana imali pauzu za osveženje - rekao je gradonačelnik  Zoran Radojičić

- Dodao bih da smo, takođe, pomerili i uobičajeno vreme pranja ulica tokom ovih toplih dana koji slede. U najtoplijim delovima dana ulice će biti osvežavane, kako bismo ublažili efekte izuzetno visokih temperatura - rekao je Radojičić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading