DRAGOLJUB JE DOKAZ DA NISU SVE IGRE NAMEŠTENE: Obišao svet i ceo život nešto osvaja!

Autor: rts.rs

Vesti

30.11.2017

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milionska loto premija u poslednje vreme navela je i one koji ne igraju nagradne igre da popune listić čekajući sedmicu. Užičanin Dragoljub Purić nije dobio sedmicu, ali je zahvaljujući nagradnim igrama obišao svet.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Dragoljub Purić

Planeta uzduž i popreko, svetske znamenitosti, stotine gradova i lepe uspomene sve je to stalo u knjigu utisaka Dragoljuba Purića, Užičanina srećne ruke. Najviše uzbuđenja donelo mu je 23 dana oko sveta -Tragom Fileasa Foga, za njega, bez dileme, najveća nagrada.

- Kad pogledam gore ono piše-Užičanin Purić putuje oko sveta. Kad sam to video, ja pošao na posao, promašio radnju ,sve nešto mi se manta po glavi, kako je to lepo - kaže Dragoljub Purić.

Baš u ovo doba pre nepune četiri decenije Dragoljub je napravio krug oko planete. I pre i posle ređale su se nagrade, najčešće putovanja od nekoliko do petnaestak dana pa mu u kolekciji kontinenata nedostaje još  samo Južna Amerika. Da ga sreća baš hoće govori i to što je samo u jednoj igri dobio četiri televizora, naravno koverte je slao i na imena svoje familije.

- Ima i nekih sitnih nagrada ali ja to ne računam, kući kad dobiješ recimo usisivač ili nešto tako - kaže Dragoljub.

Nagradne igre nije propuštao, posebno u, kako kaže zlatno vreme sedamdesetih i osamdesetih. Jednom je čak bio i milioner.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Srećno vreme

- Dvadeset miliona, kako je to zvučalo, ali to je vredelo kao dve hiljade sada, bila je inflacija - kaže Dragoljub.

Velikog svetskog putnika daleke zemlje i gradovi naučili su ipak jedno: "Svuda pođi, ali kući dođi", kaže Dragoljub.

Na pragu devete decenije života vreme provodi u svakodnevnim dugim šetnjama kroz Užice. Naravno,i dalje ne propušta nagradne igre. Žali što je sve manje putovanja pa zato uplati po neki loto listić, jer s kolom sreće, kaže, nikad se ne zna. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading