KORONA POSUSTAJE, ZARAŽENIH SVE MANJE: Deo mera pada DANAS, a preostale će 21. juna!

Autor:

Vesti

14.06.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj (i procenat, što je još važnije) zaraženih u Srbiji pada iz dana u dan, pa se ubrzano bližimo proglašenju kraja epidemije koronavirusa. Jedan od koraka na tom putu biće i ukidanje i ublažavanje postojećih mera.

RepublikaFoto: Srpski telegraf/Vladimir Lukić
Krizni štab

Za danas je zakazana sednica kriznog štaba, od koje mnogi očekuju potpunu relaksaciju mera. Prema informacijama Srpskog telegrafa, ta tema svakako će biti na dnevnom redu, s tim da nije izvesno hoće li već danas doći do potpunog popuštanja ili će se ipak, kao što je ranije najavljeno, sačekati 21. jun.

- Neke mere će na ovoj sednici gotovo izvesno biti ublažene. Da li baš sve, ne verujem, mislim da je realnije da to bude narednog ponedeljka. Do tada bi i broj zaraženih na dnevnom nivou trebalo da padne ispod 100 - kaže za Srpski telegraf sagovornik iz kriznog štaba, objašnjavajući da se ovog puta očekuje da će medicinski i takozvani ekonomski deo kriznog štaba biti manje-više saglasni oko većine stvari.

Na pitanje koje popuštanje mera možemo očekivati naš izvor je istakao da je to na prvom mestu produženje radnog vremena ugostitelja do jedan sat iza ponoći. Dobra vest za maturante je da će, najverovatnije, posle 21. juna biti dozvoljena proslava mature za sve koji napuštaju srednjoškolske klupe.

- Verovatno će biti dozvoljena muzika u ugostiteljskim objektima, uključujući i živu svirku, čime bi se faktički potvrdilo stanje na terenu jer mnogi ugostiteljski objekti već organizuju nastupe pevača uživo - dodao je sagovornik.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je grad pripremio nekoliko zahteva za sednicu kriznog štaba. On je rekao da će biti zatraženo produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata, kao i da se dozvoli muzika do ponoći, uključujući i muziku uživo, naravno, uz poštovanje mera. Na listu je uvrstio i proslavu matura i da se od 21. juna u Beogradu omogući organizovanje javnih događaja, uz primenu svih pravila. D. PETROVIĆ

POPUŠTANJE MERA

DANAS

- produženje rada ugostiteljskih objekata do sat iza ponoći

- dozvola za rekreativnu nastavu

21. JUNA

- uživo muzika u restoranima do ponoći, možda i duže

- proslave matura

- organizovanje javnih događaja uz poštovanje mera

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading