BLAŽO SRBIN NAŠAO SE OČI U OČI SA MEDVEDOM: Golim rukama sam ga ščepao za grkljan i držao, sve dok nije pao

Autor:

Vesti

12.06.2021

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dalibor Pantović, lokalni poštar, susreo se oči u oči sa medvedom na Goliji dok je šumskim putem išao do domaćinstava da odnese poštu.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/pixabaycom
Foto: Ilustracija

Preplašeni poštar je trčao koliko ga noge nose i nekako uspeo da pobegne od zverke koja ga je pojurila, a drama na Goliji odmah je podsetila na Blaža Grkovića (56) iz sela Vrba koji je golim rukama ubio medveda koji ga je napao

Tokom borbe na život i smrt sa ženkom medveda, podsetimo, Grković je zadobio više od 30 ujeda po celom telu, međutim, uspeo je da savlada izgladnelu zver, ali se odmah potom našao i na sudu jer su ga tužili za ubistvo strogo zaštićene životinje.

Blažo danas ne voli da se priseća nemilog događaja od pre osam godina. Vest da je golim rukama ubio medveda obišla je planetu uzduži popreko.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Daliborove povrede

Zver je stamenog poljoprivrednika inače napala dok je čuvao ovce na svojoj livadi. Veliki medved iznenada se stropoštao na njegovo stado, a onda je odjednom krenuo prema njemu. U tom trenutku u džepu je imao malu sekiru, međutim, životinja mu je jedino oružje izbila iz ruku, ali je Blažo ipak bio jači!

- U jednom trenutku jedna ruka mi je bila u medvedovim šapama, a drugom sam ga držao za grkljan dok nije pao - pričao je Blažo.

Zubi krvoločne životinje čak su mu prošli kroz kosti ruku i nogu. Završio je u bolnici u Foči, ali je na koncu ipak preživeo.

Grković je ubrzo tužen od strane Udruženja za zaštitu životinje Republike Srpske koje ga je optužilo za nezakonit lov. Sud je odbacio tužbu zahvaljujući dokazima i zapisniku komisije tako da Blažo na kraju ipak nije platio odštetu za ubistvo medveda.

- Tvrdili su da sam pričinio štetu što se branio i što sam međeda morao da ubijem. Na kraju sam ja dobio 8.500 odštete - navodi Blažo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading