MINISTAR MOMIROVIĆ NAJAVIO VELIKI PROJEKAT: Obnavlja se pruga od Subotice ka Segedinu

Autor:

Vesti

12.06.2021

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ugovor o rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Subotica – Horgoš – granica sa Mađarskom, potpisali su danas u ime Vlade Republike Srbije ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, generalni direktor ,,Infrastrukture železnice Srbije'' Nebojša Šurlan i u ime izvođača radova konzorcijuma ,,Karin Komerc MD doo Veternik'' i „RŽD Internešnl“ Krsto Dubroja.

RepublikaFoto: mgsi.gov.rs
Tomislav Momirović

Ministar Momirović naglasio je da će po završetku modernizacije i rekonstrukcije, ova pruga biti jedna od najmodernijih elektrificiranih evropskih železničkih deonica, kojom će vozovi saobraćati brzinom do 120 km/s sa najmodernijom pratećom opremom i signalnim i bezbednosnim sistemima.

- Rekonstrukcijom i puštanjem u promet ove trase unapredićemo transportne i putničke veze u regionu dva grada Subotice i Segedina, ojačaćemo veze Mađarske i Srbije, ali ono što je najvažnije, ako posmatramo malo širu sliku, povezaćemo glavne logističke celine regiona, uključujući intermodalnu luku Baja na Dunavu, luku Segedin na Tisi i logističke centre u Vojvodini i Beogradu - rekao je ministar Momirović.

Ugovor predviđa rekonstrukciju pruge dužine 26,63 km za brzine do 120 km/s i rekonstrukcija staničnih zgrada u stanicama Palić, Bački Vinogradi i Horgoš, stajališta Javno Skladište i Hajdukovo, ali i rekonstrukcija 13 putnih prelaza u nivou i 2 pothodnika. Postupkom Javnog poziva za izbor strateškog partnera objavljenog u aprilu 2021. godine izabrana je ruska kompanija „RŽD Internešnl“, koja u ovaj posao ulazi u konzorcijumu sa domaćom kompanijom  ,,Karin komerc''.  Vrednost njihove ponude, koja je ujedno bila jedina na javnom pozivu. je 10.227.146.290,06 dinara bez PDV-a

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading