NE SMETA ČLAN 7 TEMELJNOG UGOVORA, NEGO SMETAJU SRBI! Krivokapić samo traži izgovor, evo šta predviđa sporna odredba!

Autor: Republika

Vesti

10.06.2021

19:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića je sporan član 7. Temeljnog ugovora između Srpske pravoslavne crkve i Vlade Crne Gore.

Novosti u Mitropoliji Crnogorsko primorskoj saznaju da se član 7. pomenutog sporazuma odnosi na "uknjižbu verskih objekata, gde nije završen katastarski operat".

Međutim, izvori iz Mitropolije smatraju da je to samo izgovor premijera Krivokapića, kojem, kako tvrde, "smeta svetkovanje pravoslavnih praznika Svetog Save, Svetog Vasilija Ostroškog i Svetog Petra Cetinjskog".

Istovremeno podsećaju, pored ostalog, da su Jevreji već dobili pravo o ugovoru sa vladom Crne Gore da pet dana svetkuju svoje praznike Jom Kipur i Pashu.

Katolici imaju pravo na svetkovanje praznika Svih svetih, pored ostalih praznika od Božića do Uskrsa.

Islamskoj verskoj zajednici potvrđeno je tim sporazumom i versko svetkovanje 52. petka, i pravo vernicima da odu sa posla u vreme obreda džuma namaz.

Sagovornici Novosti smatraju da famozni član 7 Temeljnog ugovora ne može uopšte da bude sporan, "jer jednostavno kao takav se nalazi u već zaključenom ugovoru između Vlade Crne Gore i Islamske verske zajednice u toj državi".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading