INSPEKCIJA ZATVORILA TURISTIČKU AGENCIJU ALEXANDRIA TRAVEL: Otkriveno kako su varali putnike!

Autor:

Vesti

09.06.2021

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sektor turističke inspekcije svakodnevno kontaktiraju putnici i dostavljaju prijave, koje se odnose na nerealizovana putovanja čiji je organizator turistička agencija "Alexandria Travel" iz Beograda.

RepublikaFoto: Tanjug/Vlada Džuverović
Foto: Ilustracija

U prijavama se, između ostalog, navodi da putnici nisu u mogućnosti da stupe u kontakt sa turističkom agencijom i da zahtevaju da im se izvrši povraćaj uplaćenih sredstava za nerealizovana putovanja.

Izvršen je vanredan inspekcijski nadzor privrednog društva "Alexandria Travel DOO" iz Beograda i tom prilikom su utvrđene nepravilnosti zbog čega je doneto rešenje o privremenoj zabrani obavljanja poslova organizovanja turističkih putovanja i podnet je predlog za oduzimanje licence.

Za utvrđene nepravilnosti biće podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

Turistička inspekcija je preduzela sve zakonom propisane mere iz svoje nadležnosti.

Takođe, u postupku vanrednog inspekcijskog nadzora sačinjen je zapisnik u kome je konstatovana insolventnost privrednog društva "Alexandria Travel DOO".

Zapisnik o insolventnosti je dostavljen osiguravaču Milenijum osiguranje ADO Beograd, a što je osnov za aktiviranje garancije putovanja, odnosno polise osiguranja.

Garancija putovanja se aktivira prijavom putnika-korisnika garancije putovanja osiguravaču.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading