SUTRA PRESUDA GENERALU MLADIĆU! TOMA FILA: To je antisrpski sud, ne očekujem nikakvu pravdu

Autor:

Vesti

07.06.2021

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat Toma Fila i lider radikala Vojislav Šešelj nisu optimisti pred sutrašnje izricanje pravosnažne presude generalu Ratku Mladiću u Hagu i smatraju da je presuda unapred napisana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
General Ratko Mladić

Mislim da je to antisrpski sud i da se nikakva pravda ne može očekivati. Prilično sam pesimistički raspoložen. Kad sam čitao u Hagu i slušao sina generala Mladića, pojavio mi se zračak optimizma, ali nisam siguran – rekao je Toma Fila.

Advokat Toma Fila kaže da novoizabrani sudija za tri meseca nije mogao ni da pročita spise predmeta u postupku koji traje više od 10 godina, te da misli da je presuda unapred napisana.

Predsednik SRS, Vojislav Šešelj, takođe nije optimista.

RepublikaFoto: printscreen/TV Prva
Toma Fila

Nažalost, nisam optimista. Kada bi to bio regularan sud, legalan i legitiman, kad bi sudio po pravu i pravdi, onda bi Ratko Mladić sigurno bio oslobođen jer nema ni jednog jedinog dokaza da je lično učestvovao u nekom zločinu, na bilo koji način. Međutim, ovaj sud je političkog karaktera. On je sredstvo u rukama Amerikanaca i NATO i preko Haškog tribunala zapadne sile se i dalje obračunavaju sa srpskim narodom – rekao je lider radikala.

Šešelj kaže da sudija nije mogao da se za tri meseca upozna sa predmetom koji ima više hiljada strana i transkripata i milion dokumenata.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Vojislav Šešelj

Pravosnažna presuda nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću biće izrečena sutra, saopšteno je iz tzv. Međunarodnog mehanizma za krivične sudove, pišu Novosti

Prvostepenom presudom tzv. Haškog tribunala, čiji je rad nasledio tzv. Mehanizam, Ratko Mladić je u novembru 2017. godine osuđen na doživotni zatvor.+

General Mladić će lično prisustvovati izricanju presude.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading