IRENA VUJOVIĆ I BRANKO RUŽIĆ SA ĐACIMA U OBEDSKOJ BARI! Sadili hrastove!

Autor: Republika

Vesti

04.06.2021

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uoči Svetskog dana zaštite životne sredine koji se obeležava 5. juna, resorna ministarka Irena Vujović i potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić danas su simbolično, u Specijalnom rezervatu prirode "Obedska bara", zajedno sa đacima Osnovne škole "Dušan Vukasović Diogen" iz Kupinova, sadili stabla hrasta lužnjaka.

RepublikaFoto: printskrin

U susret Svetskom danu zaštite životne sredine želim da istaknem da je i danas i svakog drugog dana veoma važno da dižemo svest o značaju očuvanja prirode.  Sadnja hrastova sa mališanima osnovnoškolskog uzrasta je, na neki način, rezultat saradnje sa Ministarstvom prosvete. Na zajedničkoj radnoj grupi dogovorili smo smernice i razrađujemo program, kako bismo podstakli ekološku edukaciju dece, koja će jednoga dana postati ekološki odgovorni građani  - rekla je ministarka Vujović.

Ona je istakla da je akcija sadnje organizovana u Obedskoj bari, najstarijem zaštićenom području u Srbiji, sa velikim istorijskim značajem, dodajući da Ministarstvo kontinuirano ulaže u zaštićena područja.

RepublikaFoto: printskrin

- Ove godine smo opredelili oko 250 miliona dinara za zaštićena područja , a trudićemo se da ubuduće uradimo još više za ove prirodne dragulje i da povećamo obim teritorije pod zaštitom. Ministarstvo na čijem sam čelu odgovorno radi na unapređenju ekološke slike Srbije. U zelene kapitalne projekte u narednom periodu ulagaće se više nego ikad. U planu je izgradnja regionalnih centara za upravljanje otpadom, kao i postrojenja za preradu otpadnih voda sa pratećom kanalizacionom mrežom. Predstoji nam mnogo posla, ali bićemo istrajni, jer je naša obaveza kao društva da brinemo o životnoj sredini i da je sačuvamo za generacije koje dolaze – rekla je Vujović.

Pored sadnje hrastova lužnjaka, za đake Osnovne škole "Dušan Vukasović Diogen" iz Kupinova, danas je u Obedskoj bari organizovan niz aktivnosti.

RepublikaFoto: printskrin

Društveno odgovorna kompanija Sport Vision, koja u ponudi ima i proizvode od recikliranog materijala, obezbedila je za đake vaučere.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading