Evo kakvog je kvaliteta VAZDUH u Čačku nakon EKSPLOZIJE u SLOBODI

Autor: Republika

Vesti

04.06.2021

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Vuk Čaušić izjavio je danas da je kvalitet vazduha u Čačku dobar i bez povećane koncentracije štetnih materija posle serije detonacija do kojih je noćas došlo u fabrici namenske industrije "Sloboda" u tom gradu.

RepublikaFoto: youtube.com/RTS/printscreen

- Vršeno je merenje kvaliteta vazduha, nije povećana koncentracija štetnih materija i građani mogu da budu spokojni - rekao je Čaušić.

On je rekao da je po dobijanju informacije o eksploziji i nalogu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina sa saradnicima krenuo na lice mesta, a prizor je opisao kao dramatičan.

- Bili smo veoma zabrinuti, čule su se ekspolizije, video se plamen, ali brzom reakcijom pripadnika Sektora za vanredne situacije evakuisani su stanari iz okolnih stambenih objekata - kazao je Čaušić.

Naveo je da je pravovremeno blokiran pristupi fabrici, kao i magistralni put, a da je isključen i gasovod.

Kako kaže, najvažnije je da je 60 radnika fabrike "Sloboda" evakuisano i da niko nije povređen.

Čaušić je kazao da je u gašenju požara učestvovalo i 10 vatrogasaca Industrijske vatrogasne jedinice fabrike "Sloboda'', kao i da je na licu mesta bio i gradonačelnik.

- Srećni smo što nema stradalih i povređenih - kazao je Čaušić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading