CELA SRBIJA U ŽUTOM METEOALARMU: Prva na udaru Vojvodina, VREME MOŽE BITI OPASNO PO NAS!

Autor:

Vesti

30.05.2021

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon lepih dana, vremenske prilike ponovo će se pogoršati već sutra. Dok je danas pod žutim meteoalarmom samo Vojvodina, gde se očekuje grmljavina, od sutra će ovo stanje da važi za celu Srbiju.

RepublikaFoto: printscreen/hidmet.gov.rs/Tanjug/S. RISTIĆ
Foto: Ilustracija

U svim delovima zemlje sutra se očekuje grmljavina, dok su padavine moguće u Banatu, Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na Kosovu i Metohiji.

Slična situacija očekuje se i u utorak, kada će se Srbija ponovo žuteti, sa najavljenom grmljavinom, ali bez padavina.

Najavljena lokalna grmljavina može da bude sa ili bez padavina, a u krajevima u kojim se očekuju padavine moguć je pljusak ili jaka kiša, sa količinom padavina od oko 10 litara po metru kvadratnom ili više i to u periodu do tri sata.

Kada je na snazi žuti meteoalarm, vreme može potencijalno da bude opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ukoliko planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Za svaki slučaj, potrebno je da se informišete o očekivanim meteorološkim ulovima i da ne preduzimate nepotrebne rizike.

Foto: printscreen

Sutra će u Srbiji biti umereno i potpuno oblačno, sveže, mestimično sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom koji će ponegde biti praćen grmljavinom, prenose Novosti. Na visokim planinama kratkotrajno će padati slab sneg.

Jutarnja temperatura kretaće se od osam do 12, a najviša dnevna od 15 do 20 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će biti umereno i potpuno oblačno, sveže, povremeno sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom, uz mogućnost grmljavine.

Jutarnja temperatura biće oko 10 stepeni, najviša dnevna oko 17.

Kišno vreme sa grmljavinom trajaće do srede, kada će biti sunčano, ali već krajem nedelje ponovo se vraća kiša i grmljavina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading