OGLASIO SE I KRIVOKAPIĆ: Crnogorski premijer potvrdio potpisivanje Temeljnog ugovora, termin još uvek NEPOZNAT!

Autor:

Vesti

28.05.2021

06:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić u saopštenju nakon susreta sa patrijarhom srpskim Porfirijem navodi da je na sastanku potvrđeno opredeljenje da Crna Gora potpiše Temeljni ugovor sa SPC.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MAKSIMOVIĆ
Zdravko Krivokapić

Saopštenje predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića prenosimo u celosti.

"Imao sam čast da u Patrijaršiji srpskoj razgovaram sa Njegovom Svetošću Patrijarhom srpskim Porfirijem i više arhijereja SPC. Na sastanku je potvrđeno opredeljenje da se potpiše Temeljni ugovor sa SPC. 

Sa Njegovom Svetošću smo ostali u dogovoru da se usaglasimo oko termina potpisivanja temeljnog ugovora. Radujem se izboru novog Mitropolita crnogorsko-primorskog uz veliku veru da će voditi narod poput svog prethodnika blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija.

Želimo da na najdostojanstveniji način što pre ugostimo Patrijarha srpskog Porfirija u Crnoj Gori, kako dolikuje Patrijarhu ali i gostoljubivom i vernom crnogorskom narodu", saopšteno je iz Kabineta crnogorskog premijera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
miki

28.05.2021 07:29

Srbi u crnoj gori trebaju srusiti ovu vladu

KPCTA

28.05.2021 07:40

Криви не помиње Србе у Црној Гори. Као да у Црној Гори живе само Црногорци.