VAKCINA, PA EXIT: Ko hoće na festival prvo će MORATI da se IMUNIZUJE!

Autor:

Vesti

26.05.2021

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kampanja koja ima za cilj da motiviše mlade da se vakcinišu uveliko traje u Novom Sadu, a novina za mnoge je da neće moći da posete Petrovaradinsku tvrđavu za vreme Exita ako se nisu imunizovali. Zato se vakcinobus nakon centra grada, preselio u kampus Novosadskog univerziteta, gde studenti mogu da prime svoju dozu vakcine.

RepublikaFoto: Republika/M. GOLUBOVIĆ
Foto: Ilustracija

Veselin Bojat, direktor Doma zdravlja Novi Sad kaže za Kurir televiziju da se na mobilnom punktu za vakcinaciju koji se tri dana nalazi u studentskom kampusu, do sada vakcinisalo oko 500 studenata.

- To je broj sa kojim smo mi zadovoljni, Imali smo prioritet prvo da vakcinišemo starije, onda one koji pripadaju osetljivim grupama, mladima se nije poklanjala tolika pažnja. Posle brojnih kontradiktornih informacijama, mladi su bili prilično zbunjeni. Sad smo im posvetili pažnju, sa pravim informacijama koje smo im plasirali i sa svim onim što žele od života, bliži se i Egzit, za koji će jedan od uslova biti da budu vaksinisani - napomenuo je direktor Bojat.

Na punktu na Sajmu najveći broj mladih se opredelio za AstraZeneka vakcinu, dok je u krugu Univerziteta na raspolaganju Sinofarm i Fajzer vakcina.

Vakscinobus će biti na ovom mestu do kraja nedelje, a već od ponedeljka biće pomeren na Štrand i slična frekventna mesta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading