TURSKA ZADAJE MUKE SRPSKIM TURISTIMA! Nove peripetije za sve koji planiraju da putuju u ovu zemlju: Bez PU obrazca nećete dalje od aerodroma

Autor:

Vesti

26.05.2021

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se bliži sezona letovanja a broj zaraženih u svetu svakodnevno opada, pojedine zemlje u čija letovališta srpski turisti najčešće odlaze polako olabljavaju mere za ulazak, ali pored negativnog PCR testa i potvrde o vakcinaciji potrebno je da ispunite još jedan uslov.

RepublikaFoto: Tanjug/Vlada Džuverović
Foto: Ilustracija

Iako je Srbija među vodećim zemljama po broju vakcinisanih građana te se kod većine zemalja nalazi na zelenoj listi, odnosno vodi se kao bezbedna. Pojedine zemlje ipak, pored već predviđenih uslova koje moraju da budu ispunjeni, za srpske turiste je uveden još jedan.

Turska je odnedavno dozvolila da naši građani dolaze u ovu zemlju bez PCR testa već samo sa potvrdom o vakcinaciji koja može biti onlajn, da se nosi u telefonu ili da bude odštampana. Međutim ispostavlja se da situacija i nije baš takva.

Kao i Grčka i ova zemlja traži da turisti minimum 72 sata pre puta popune onlajn PU dokument, odnosno obaveznu registraciju za strane turiste, koja podrazumeva odgovore na 10 pitanja na engleskom jeziku, a među kojima je i ono poslednje a to je adresa.

Ova nepotrebna stavka mnogima će zadati muke jer je potrebno upisati tačan naziv adrese hotela u kom ćete boraviti. U slučaju da pogrešno napišete, to vam može stvoriti probleme. 

Pored "zelenog pasoša" o vakcinaciji koji izdaje naša eUprava i PU formulara koji se popunjava onlajn, potrebno je poneti i "Kovid osiguranje" koje košta skoro kao i obično putno zdravstveno osiguranje koje su naši turisti godinama kupovali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stefa

26.05.2021 12:13

Pa neće onda mnogo turista ni otići u Tursku. Svi znamo da su nepredvidive teškoće na granici sa Turskom.