(FOTO) TEŠKO ONOM KO DIGNE RUKU NA POLICAJCA! Ministar Vulin u pratnji Veselina Milića obišao ranjenog policajca Ivana Rovčanina!

Autor: Republika

Vesti

22.05.2021

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić obišli su danas u Urgentnom centru policajca Ivana Rovčanina koji je u četvrtak na Zvezdari napadnut nožem i povređen prilikom hapšenja osumnjičenog za razbojništvo.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Vulin se zahvalio povređenom policajcu Rovčaninu na iskazanoj hrabrosti i poželevši mu brz oporavak, istakao da srpski policajci rade veoma težak i odgovoran posao i da zaslužuju svako poštovanje našeg društva. 

- Kolega Rovčanin je dobro i biće dobro zahvaljujući nezi lekara i zahvaljujući svim ovim divnim ljudima koji rade u našem Urgentnom centru. Ali, ono što hoću da podsetim sve građane Srbije jeste da pripadnici policije rade težak i veoma odgovoran posao, da rade posao zbog koga vrlo često rizikuju svoje zdravlje i rizikuju svoje živote - kazao je ministar Vulin. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

Ministar Vulin je poručio da, dok god se on nalazi na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova, svako ko bude napao policajca biće zakonski kažnjen, ali i podvukao da će, nakon kazne, uvek biti u evidencijama MUP-a, označen kao neko ko je digao ruku na policajca. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

- Dok sam ja ministar unutrašnjih poslova, svako ko bude napao policajca, biće naravno zakonski sankcionisan, ali i kada mu prođe kazna, biće u našim evidencijama, znaćemo da postoji i gde god nam se bude pojavio, podsetićemo ga na to da je digao ruku na policajca. To se ne radi, i takve stvari u civilizovanom društvu ne mogu da prođu bez zakonskog odgovora Ministarstva i bez odgovora društva - poručio je ministar Vulin prilikom obilaska povređenog policajca Ivana Rovčanina. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Mlk

22.05.2021 14:01

Mirin julovac - Vulin ,sta drugo da kaze,sem da ponovi znanje i reci odakle je potekao "vas niko nesme da bije sem nase milicije "

Vlada

23.05.2021 10:05

Vulin je u pravu. Policija postupa po zakonima. Ko napada policiju napada državu.

Vlada

23.05.2021 11:03

Dokle ćemo lutati sa zakonima? Pogledati zakone u EU.