ANA BRNABIĆ: Vuk Jeremić i Dragan Ðilas nisu uspeli da dovedu nijednog investitora u Vranjsku banju, mislili su samo kako da se OBOGATE

Autor: Tanjug

Vesti

19.05.2021

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Srbije će pomoći da se ožive domaće banje, kaže premijerka Ana Brnabić i poručuje da bi volela da oni koji govore da je nešto prodato ispod cene dovedu makar jednog investitora u srpske banje.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ana Brnabić

Ona je, odgovarajući na pitanja novinara o navodima da je Vranjska banja prodata ispod cene, rekla da ne zna ko je taj ko određuje cene, posebno za ovakve projekte.


Posle potpisivanja ugovora kompanija "Millennium Resorts" i američke hotelske kompanije "Marriott International" o gradnji hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji, Brnabić kaže da su molili investitore da dođu i pogledaju Vranjsku banju, ali da niko nije bio zainteresovan ne samo za Vranjsku banju, nego i za mnoge druge banje u Srbiji.

- Ti koji govore da je nešto prodato ispod cene volela bih da dovedu makar jednog investitora za bilo koju cenu, da uzme makar jednu našu banju, da uloži ne 90 miliona evra, nego devet ili milion evra u neku našu banju -  rekla je Brnabić.

Navela je da je slična situacija sa Zvonačkom banjom između Babušnice i Dimitrovgrada, za koju kaže da je prelepa, ali i isto kao i Vranjska banja razrušena, a hotel uništen u privatizaciji posle 2000. iz koga je sve odneto.

- Dovedite mi investitora koji će uložiti u Zvonačku banju. Sutra kada budemo uspeli da molbama, nagovaranjima i subvencijama da dovedemo investitora hoće li se opet javiti pet pametnjakovića da kažu da je nešto prodato ispod cene. Ne postoji cena za ovo, svaki dan smo gubili novac, trošili prirodne resurse - rekla je Brnabić.

Povodom kritika, premijerka kaže da Vuk Jeremić i Dragan Ðilas nisu uspeli da dovedu nijednog investitora u Vranjsku banju i da kada su bili na vlasti nisu razmišljali o Vranjskoj banji nego o tome kako oni da se obogate.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Nazvala je takve kritike političkim nebulozama i gluposti i poručila da je u slučaju Vranjske banje reč o životu i oživljavanju nečega što je bila i naša istorija i naša tradicija, a da su banje ostavili kao "jezivi simbol neodgovornosti i nesposobnosti države".

- Neka mi bilo ko iz Saveta za borbu protiv korupcije i stranaka Vuka Jeremića ili Ðilasa, bilo ko iz medija kaže da je bilo investitora koji je bio zainteresovan za Vranjsku banju i spreman je, ne da je kupi, nego da je uzme besplatno i uloži 90 miliona evra -  rekla je Brnabić.

Upitala je zašto ti veliki investitori koje znaju Jeremić i Ðilas ne ulože novac u banju ako je to tako isplativo.

- Ðilas može da kupi sve naše banje zajedno i da uloži ako je to tako isplativo, ali to nije zanimljivo. To nije trange-frange, hajde da uzmemo sekunde od javnog servisa pa da ih prodam puta deset. Ovo je ozbiljan rad i posao i investicija - naglasila je Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Kaže da je ponosna što je Vlada Srbije davala subvencije za koje kaže da ne mogu da se uporede sa tim koliko će projekat u Vranjskoj banji dugoročno doneti celoj Srbiji.

Ona je zahvalila Milenijum timu što će investirati ukupno 90 miliona evra u Vranjsku banju i poručila da će svima koji znaju da imaju investitora pokazati nekoliko prelepih banja koje ih čekaju.

- Hvala svim pametnjakovićima koji kažu da smo dali ispod cene, nisam videla da smo mogli da nađemo nekog -  rekla je Brnabić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading