BOJANA IZ UŽICA MEDICINSKI FENOMEN: Čita i piše obrnuto, telefon i tastaturu drži naopako!

Autor: Republika.rs

Vesti

18.05.2021

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bojana Ilić (37) iz Užica predstavlja pravi fenomen. To su joj rekli i američki stručnjaci, koji su nakon ispitivanja utvrdili da ova žena ima obrnutu percepciju, budući da čita i piše naopako.

RepublikaFoto: printskrin/Jutjub
Bojana Ilić

Kada sam počela da radim u gradskoj upravi bio mi je potreban jedan program za unošenje podataka, nismo znali šta ćemo i kolega informatičar mi je rotirao monitor, ja sam okrenula tastaturu i sad radim normalno - rekla je ova Užičanka za TV Prva.

Čak i njeni sugrađni ne mogu da ne odreaguju kada je sretnu na radnom mestu ili parku dok čita novine.

- Radila sam u pisarnici na overi dokumenata, niko nije bio ravnodušan, neki su grdili, mislili su da se foliram, neki su snimali, neki slikali, hteli su čak i kod načelnika da me tuže. On čovek nije znao šta će sa mnom i morao je da me premesti na drugo radno mesto - iskrena je Bojana.

RepublikaFoto: printskrin/Jutjub

Ipak, iako naopako čita i piše, okolinu vidi sasvim normalno. Međutim, lekari kažu da je bolje da ne se ne hvata volana zbog orijentacije u vožnji.

Ono što je sigurno jeste da Bojana nije bolesna, već je samo rođena sa ovim fenomenom, koji je nesvakidašnji, ali sa kojim je naučila da živi.

Kada sam u restoranu i okrenem meni naopako, zaboravim se, konobari prilaze da mi kažu "okrenula si naopako meni". Ili ako držim telefon, prilaze mi da mi kažu da sam ga okrenula.

I njen sin drži telefon obrnuto kada gleda video snimke. Još nije utvrđeno da li je nasledio ovaj fenomen od majke, ili se samo ugledao na nju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading