(FOTO) Prijepoljska Opšta bolnica dobila SAVREMEN ULTRAZVUČNI APARAT

Autor: Republika, PPmedia

Vesti

15.05.2021

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na inicijativu episkopa mileševskog Atanasija, Fondacija Princeze Кatarine donirala je Opštoj bolnici u Prijepolju savremen kardiološki ultrazvučni aparat, vredan skoro 6,4 miliona dinara. Uz pomoć ovog uređaja, kardiolozi će znatno lakše moći da pouzdano dijagnostikuju oboljenja u ranoj fazi i vrše preglede kardio vaskularnih pacijenata

RepublikaFoto: ppmedia.rs

Kardiovaskularni pacijenti iz Prijepolja, do sada su na lečenje išli u druge zdravstvene ustanove. Međutim, zahvaljujući donaciji Fondacije Princeze Katarine, najsavremeniji ultrazvučni aparat stigao je u prijepoljsku bolnicu, pa će ta praksa ubuduće biti promenjena.

- U našoj bolnici se iz tehničkih razloga nisu radili ultrazvučni pregledi srca. Aparat koji imamo je vremešan i često se kvario i nalazio u servisima, tako da smo imali potrebu za jednim novim savremenim aparatom koji bi zadovoljio potrebe i lekara i pacijenata. Zahvaljujući Fodaciji Princeze Katarine takav aparat smo i dobili - kaže prvi čovek prijepoljske bolnice dr Zoran Drobnjak.

Rad sa kardiološkim bolesnicima, da bi bio kvalitetan ultrazvučni pregled srca je jedan od osnvnih dijagnostičkih postupaka, pa će novi aparat u mnogome olakšati posao lekarima.

- Ultrazvukom se stiče utisak o zdravstvenom stanju pacijenata sa kardiloške strane, omogućava im se ordiniranje odgovarajuće terapije, procenjuje se mogućnost i potreba slanja na dalju dijagnostiku i prati se njihovo stanje posle kardiohirurških intervencija - naglasila je dr Mirjana Kurkić načelnica internog odeljenja.. 

RepublikaFoto: ppmedia.rs

Direktor ZC Užice dr Miloš Božović, potsetio je da ovo nije prva pomoć Fondacije Princeze Katarine zdravstvu Zlatiborskog okruga.

- Želim da se ovom prilikom zahvalim i Fondaciji princeze Katarine i vladiki Atanasiju, jer ako je sa nekom donacijom u opremi ostvaren pun pogodak, onda je to urađeno sa ovim kardiološkim ultra zvučnim aparatom - naglasio je dr Božović.

Vladika Atanasije u pisanoj izjavi izrazio je zahvalnost donatoru i istakao da će ovo huamano delo, obradovati ne samo zdravstvene radnike nego i pacijente kojima bude pružena pomoć.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading