ŽIVOT SE VRAĆA U NORMALU? Krizni štab će SUTRA raspravljati o OGROMNOM POPUŠTANJU MERA!

Autor:

Vesti

13.05.2021

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sednica Kriznog štaba zakazana je za sutra i na njoj će biti razmotrena epidemiološka situacija, ali i mogućnost potpunog otvaranja ugostiteljskih objekata sa neograničenim radnim vremenom.

RepublikaFoto: Srpski telegraf/Vladimir Lukić
Krizni štab

Ukoliko se svi članovi Kriznog štaba slože da je sitacija u Srbiji dovoljno stabilna, postoji mogućnost da se donese odluka o ukidanju ograničenja radnog vremena, ili da se radno vreme produži do ponoći, odnosno do jedan sat nakon ponoći. 

Uz to, članovi Kriznog štaba sutra će razmatrati da li su se stekli uslovi da se dozvole veći skupovi, svadbe proslave i rad noćnih klubova, saznaje Mondo. 

Kako za Mondo kažu iz Kriznog štaba, odluka o dozvoljavanju većih skupova i proslava nas svakako očekuje, ali je pitanje da li će ona btii donesena ove ili tokom sledeće nedelje. 

- Neki od članova štaba misle da je najbolje da sačekamo kraj maja, pa da se proslave dozvole u junu, ako sve bude u redu sa brojem zaraženih. To znači da treba da se strpimo još 15 dana. Moguće da će takva odluka ići postepeno, da će prvo biti dozvoljeni manji skupovi - kažu za Mondo iz Kriznog štaba. 

Neki od članova štaba za medije govorili o mogućnosti da proslava bude dozovoljena najpre za oko 50 gostiju, što će najverovatnije biti ostvareno. 

- Svakako ćemo sve morati da uradimo postepeno. Mere moraju da budu poštovane, da neko ne misli da ih neće biti i da će sve biti kao da korone nema. Moraju se dati neka ograničenja i kada se proslave dozvole, a to su na primer skupovi na otvorenom, odgovarajuća kvadratura objekta, razmak od tri metra između stolova i slično - kaže Mondov izvor. 

Na pitanje da li će se ovog leta održati i veliki skupovi, koncerti i festivali poput Guče i Egzita, naš sagovornik kaže da se svi tome nadaju, ali da je to pitanje. 

- Moguće je da u julu i avgustu bude dozvoljeno organizovanje velikih festivala na otvorenom. Ali pre toga, mora da se probije led i da se pokuša sa manjim skupovima, seminarima, maturama, da vidimo kakva će onda biti situacija. Jedino što može da nas poremeti to su ti novi sojevi, ali se nadam da to toga neće doći - kažu iz Kriznog. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading