KORONA DEFINITIVNO UTIČE NA MUŠKU POTENCIJU! Nauka dokazala da kovid dovodi do trajne erektilne disfunkcije!

Autor: Republika

Vesti

13.05.2021

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Virus CoV-SARS-2 može da uđe u tkivo penisa zaražene osobe i potencijalno uzrokuje trajnu erektilnu disfunkciju, pokazalo je preliminarno istraživanje koje je sprovedeno u sklopu programa reproduktivne urologije medicinskog fakulteta Univerziteta u Majamiju.

RepublikaFoto: pixabay.com

Profesor Rendžit Ramasami, autor istraživanja objavljenog u naučnom časopisu World Journal of Men’s Health, proučavao je razlike u tkivu penisa kod muškaraca koji su preboleli covid i onih koji nisu.

Već je od ranije poznato kako novi koronavirus može da oštetiti krvne sudove, što može dovesti do oštećenja tkiva koja ti sudovi snabdevaju, a to se odnosi i na sunđerasto tkivo unutar muškog polnog organa.

- U našoj pilot-studiji otkrili smo da su muškarci koji se ranije nisu žalili na erektilnu disfunkciju razvili ozbiljne slučajeve erektilne disfunkcije nakon pojave kovid-19 infekcije - kazao je Ramasami za Sky News.

- Naše istraživanje pokazalo je kako kovid-19 može da uzrokuje raširenu endotelnu disfunkciju i u drugim sistemima organa osim pluća i bubrega - rekao je Ramasami. 

- Detaljna endotelna disfunkcija, do koje dolazi zbog ulaska kovida-19 u endotelne čelije, može da pogodi brojne organe, uključujući i penis.

Kako se u pilot-studiji radi o samo četiri zabeležena slučaja muškaraca koji su se prijavili za ugradnju proteze u penis radi erektilne disfunkcije, Ramasami ističe kako su potrebna i dalja istraživanja.

Takođe je i upozorio sve muškarce koji nakon infekcije razviju probleme s erektilnom funkcijom da se jave specijalisti.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Toma

13.05.2021 09:56

E ako je tako evo odmah idem na vakcinaciju. Bolje vakcinisan nego impotentan.