Ministarstvo zdravlja staje na put nadrilekarstvu: INSPEKCIJA LOVI LAŽNE LEKARE!

Autor: Republika.rs

Vesti

12.05.2021

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo zdravlja pojačalo je inspekcijske nadzore povodom sve učestalije pojave da se razne procedure "antiejdž" medicine obavljaju u kozmetičkim salonima i na drugim mestima, van zdravstvenih ustanova i privatne prakse.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako su saopštili, kontrolu na terenu zajedno vrše zdravstveni i sanitarni inspektori, tražeći posebno "neregistrovane subjekte".

- Sve ove procedure "antiejdž" medicine mogu se obavljati isključivo u zdravstvenim ustanovama i privatnoj praksi doktora medicine ili stomatologije, odnosno poliklinikama, a kojima je za obavljanje određene procedure ministar zdravlja rešenjem izdao dozvolu - izričiti su u Ministarstvu.

To znači da pružanje ovih usluga nije dozvoljeno u kozmetičkim i drugim salonima, bez obzira na to da li uslugu pruža lekar ili drugi zdravstveni radnik ili ne.

RepublikaFoto: printskrin
Sava Knežević

Do sada je Udruženje interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine (SESIAM) podnelo devet krivičnih prijava protiv nadrilekara koji se predstavljaju kao "doktori estetske medicine", a do kraja meseca biće podneto još dvadesetak, prenose Novosti.

Najdrastičniji je slučaj Save Kneževića masera iz Batajnice, koji se lažno predstavljao kao plastični hirurg i vršio hirurške intervencije u nelegalnom salonu, na beogradskim Terazijama. Iz njegove ordinacije, ali i iz raznih kozmetičkih salona, pacijentkinje su izlazile spržene kože, sa privremenim ili trajnim ožiljcima i opekotinama. Jedna devojka je čak izgubila vid na jednom oku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading