(VIDEO) BEOGRAĐANI, DA LI ĆETE NA LETOVANJE? Pitali smo narod gde će na ODMOR, odgovori će vas IZNENADITI!

Autor: Republika

Vesti

11.05.2021

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji je sitacija sa koronavirusom sve bolja. Prema poslednjim podacima u našoj državi registrovano je još 918 novozaraženih osoba, a broj preminulih svakim danom se smanjuje.

RepublikaFoto: Republika.rs

Prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića vakcinacija u glavnom gradu ide po očekivanom planu, a u prestonici je zaključno sa današnjim danom revakcinisano pola miliona građana.

Zaključno sa jučerašnjim danom vakcinisano je 45.3 odsto punoletnog stanovništva odnosno 630.782 lica, a u populaciji starosti između 65-74 godina vakcinisano je 75.07 odsto. U gradskim opštinama Stari Grad, Vračar i Savski Venac u ovoj populaciji stanovništva procenat vakcinisanog stanovništva je do 85 odsto. U Beogradu treba da se vakciniše još 60.222 lice kako bi tačno polovina stanovnika bila zaštićena - istakao je Vesić.

Krizni štab doneo je odluku da se otvore zatvoreni delovi ugostiteljskih objekata, a ima naznaka da će od juna biti omogućene i proslave, uključujući koncerte, festivale i svadbe.

Povodom sve bolje epidemiološke situacije u našoj državi, ekipa Republika.rs izašla je na ulice Beograda i pitala naše sugrađane da li planiraju odlazak na letovanje ove godine.

Beograđanima korona ne smeta, te jednoglasno smatraju da se virus pobeđuje vakcinacijom kao i da ćemo ove godine nesmetano moći na odmor. 

Naša sagovornica srednjoškolka Jovana Arsić (18) ističe da bi sa porodicom trebalo da ide na more.

- Nadam se da ćemo otići u Grčku, planiram da se vakcinišem ako to bude uslov za ulazak u njihovu zemlju. Ukoliko donesu neke rigorozne mere kao što su nošenje maski na plažama ni to nam neće smetati. Ako sve bude po planu ove godine idemo na letovanje - ističe Jovana.

Njen školski drug Nikola Stefanović (19) kaže da će ovog leta posetiti ili Bosnu i Hercegovinu ili Crnu Goru.

- Kroz to putovanje obići ću i Srbiju. Ne plašim se kovida na letovanju, moji roditelji su vakcinisani, a pre puta i ja planiram da primim cepivo - kaže Nikola.

Ivan Milovanović (23) student biologije želeo bi da obiđe i Srbiju i Francusku na leto.

- Ako bude mogućnosti voleo bih da uklopim i jedno i drugo. U avgustu malo do Francuske, a ostatak leta bih proveo putujući po našoj zemlji - objašnjava Ivan.

Ipak, neki od naših sagovornika ne bi napuštali Srbiju , već bi svoje slobodno vreme tokom letnjih meseci iskoristili da posete planine i turističke atrakcije u domovini.

- Letovaću ako se ukaže prilika, uglavnom po Srbiji. Ne plašim se korone, sada se dosta ljudi vakcinisalo, zato mislim da će sve biti kako treba - ističe studentkinja Ana Milićević (22), a naša sugrađanka Teodora Milijanović (22) deli mišljenje sa njom.

- Imam dosta obaveza na fakultetu u tom periodu, ne znam da li ću imati vremena za neku dalju destinaciju. Svakako planiram da obiđem naše planine. Ako se i steknu uslovi za neko dalje putovanje, otići ću. Nemam problem s tim šta se dešava u svetu, mislim da je situacija bolja. Virus sam skoro preležala, čekam da prođe određeni vremenski period pa da se vakcinišem - kaže Teodora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading