OLIČENJE SREĆE U JEDNOJ FOTOGRAFIJI: Lekari ispratili poslednjeg kovid pacijenta iz KBC Zvezdara!

Autor:

Vesti

10.05.2021

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa KBC Zvezdara prošlog petka ispraćen je poslednji kovid pacijent. Ovaj događaj obeležen je jednim selfijem. Ispod maski zdravstvenih radnika osmeh se ne vidi, ali čuje se u glasu. Predrag Matić (44) sa radošću je dočekao dan kada će otpratiti pacijente iz kovid sistema.

Foto: instagram.com/djapee123

Inače radi kao tehničar na očnom odeljenju, ali je od aprila prošle godine dao svoj doprinos u borbi sa epidemijom. Objašnjava i kako su se u nekoliko naleta hvatali u koštac sa zarazom. Najpre su bili angažovani u aprilu i maju, potom deo vremena preko leta. Kasnije, vratili su se u kovid u novembru i to je potrajalo do januara. Sa opadanjem broja zaraženih, izašli su nakratko i nakon mesec dana pauze, vratili se na staro.

To "staro" trajalo je do petka. A ono pravo staro, sleduje im od 17. maja.

- Tada treba da izađemo iz kovid sistema - rekao je dodajući da je deo ustanove već "izašao", da predstoji "izlazak" dela ustanove u Dimitrija Tucovića, te da će taj proces ići postupno.

Za Telegraf.rs navodi i svoju veliku želju.

- Čekamo da izađemo iz skafandera. Nedostaje mi moj posao - kaže navodeći da se nada skorom vraćanju života u uobičajene tokove.

Kaže nam i da je sam bio zaražen.

To je bilo kada je najveći broj kolega bio zaražen, u novembru, decembru. Ja sam imao obostranu upalu pluća, 18 dana sam bio u bolnici - kazao je odvraćajući da se nedavno i vakcinisao.

Odabrao je Fajzerovu vakcinu na osnovu iskustva svojih kolega koji su merili nivo antitela u krvi.

- Sada treba da primim drugu dozu - rekao je za Telegraf.

Radostan je i zbog toga što se odeljenje, koje inače prima sto kovid pacijenta, ispraznilo.

Ispratili smo i poslednjeg pacijenta sa Covid gerijatrije KBC Zvezdara. Uz nadu i želju da smo i ovu pošast ispratili, zauvek krećemo u neke nove pobede - napisao je ispod fotografije "sa ispraćaja".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading