SRAMAN PRIZOR U NOVOM SADU: Balaševićev mural osvanuo sa ustaškim simbolom na čelu! (FOTO)

Autor:

Vesti

10.05.2021

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mural posvećen preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću, koji je u martu na Limanu oslikao umetnik iz Doboja, osvanuo je naružen ustaškim simbolom.

RepublikaFoto: twitter.com/Tiborb59Tibor

Mural se nalazi na Limanu II, u Fruškogorskoj ulici kod broja 30, saznaje 021.rs.

Preko Balaševićevog čela nepoznata osoba je juče, 9. maja, na Dan pobede nad fašizmom, sprejom iscrtala ustaško "U" sa krstom.

Inače, grafiti mržnje postali su svakodnevna pojava na ulicama Novog Sada, ali je ovo prvi put da je jedan od murala posvećenih Balaševiću oskrnavljen na ovakav način.
 
Podsetimo da je početkom marta 27-ogodišnji Deni Božić iz Doboja prvi put došao u Novi Sad kako bi naslikao mural, a doputovao je na poziv vlasnika obližnjeg kafića "Biciklana".

Dodajmo da ovo nije jedini mural posvećen Balaševiću u nekom od gradova Srbije koji je oskrnavljen. Početkom marta mural "Živeti slobodno", koji je Inicijativa za Požegu oslikala na Trgu slobode u tom gradu, uništen je posle samo nekoliko sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading