"VREME JE ZA MLADE, A NE ZA LJUDE SUMNJIVOG MORALA"

Autor:

Vesti

25.11.2017

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić, otvorila je konferenciju "Korak u nauku" u Istraživačkoj stanici Petnica, kod Valjeva. Premijerka je podržala mlade genijalce i poručila da bi trebalo više pričati o njima, a ne o ljudimo sumnjivog morala.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Ana Brnabić u Valjevu

Premijerka je rekla da je obaveza Vlade Srbije da promoviše mlade ljude i njihove mentore i pozvala i prisutne novinare da to učine jer "svi zajedno imamo tu obavezu".

- Dosta je priče o ljudima sumnjivog morala, treba da pričamo o ovim ljudima. Da vidimo kako da podržimo ove projekte jer su svi genijalni i na taj način da zadržimo ove mlade ljude u Srbiji - rekla je premijerka.

RepublikaFoto: pixabay.com
Mladi naučnici u Srbiji

 Na konferenciji su  predstavljeni rezultati istraživačkih projekata 130 srednjoškolaca iz Srbije, Hrvatske, BiH, Makedonije i Crne Gore, učesnika letnjih programa te naučne ustanove za rad sa mladim talentima.

- Gotovo je sa društvom jeftine radne snage. Bićemo društvo čija će ekonomija biti zasnovana na znanjuu i inovacijama - zaključila je Brnabićeva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading