Helikopterska jedinica Vojske Srbije u manastiru Mileševi

Autor:

Vesti

07.05.2021

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Helikopterske jedinice Vojske Srbije posetili su na Istočni petak, 7. maja 2021. godine manastir Mileševu. Njihov zadatak će biti da svojom opremom postave Krst na vrhu Titerovac iznad manastira. Njih i članove Odbora za postavljanje Krsta dočekao je u porti manastira Preosvećeni Episkop mileševski g. Atanasije.

RepublikaFoto: Eparhija Mileševska

Ova poseta je izvedena kako bi piloti još jednom sagledali sve aspekte zadatka koji ih uskoro očekuje. Stoga su oni u razgovoru sa Preosvećenim Episkopom Atanasijem zajedno prešli sve faze i detalje ovog tehnički vrlo zahtevnog i izazovnog poduhvata. Svi su se složili da će realizacija projekta, uz Božiju pomoć i blagoslov Episkopa, proteći bez poteškoća jer su sve pripreme sprovedene na vreme i u skladu sa svim propisima koji prate ovakve akcije, piše Eparhija Mileševska.

Nakon razgovora u manastirskom salonu piloti su izveli poslednje probno nadletanje mesta postavljanja i simulaciju radnji koje treba da sprovedu. S obzirom da su sve pripreme provedene možemo očekivati da na vrhu Titerovac uskoro zasija Časni Krst Hristov, u slavu Boga i na radost i ponos svih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading