TORLAK ĆE PROIZVODITI SPUTNJIK VAKCINE: Premijerka najavila planove za poboljšanje procesa IMUNIZACIJE!

Autor:

Vesti

07.05.2021

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Institutu Torlak planirana je proizvodnja Sputnjik V vakcine, a za proizvodnju Sinofarm vakcine planirani su novi kapaciteti, kazala je danas premijerka Ana Brnabić dodajući da Torlak nema dovoljno kapaciteta da se tamo proizvodi nekoliko vrsta vakcina.

RepublikaFoto: ST/A. NALBANTJAN
Ana Brnabić

Videćemo da li će ti novi kapaciteti biti u sklopu Torlaka ili će biti zasebni – kazala je Brnabić novinarima u selu Rajković u opštini Mionica nakon obilaska vakcinacionog punkta.

Kako je navela, kao proširenje Torlaka planirana je i izgradnja BIO 4 kampusa za bioinformatiku, biotehnologiju, biodiverzitet i biomedicinu i uložiće se pet miliona evra u centar za sekvenciranje genoma.

Poručuje da je planirana izgradnja novog naučno – tehnološkog parka u Kragujevcu, te ocenjuje da je odlično što se oni koji su već izgrađeni i dalje šire – Beograd, Niš, Novi Sad, Čačak.

Krajem maja planirano je da se krene i sa Institutom Biosense, kazala je Brnabić i dodala da se ide putem da se ubrza napredak naše zemlje tako da mladi ljudi ostaju, da se neki vraćaju, što je zabeleženo od 2015. do 2019.

Premijerka je navela i da efikasan sistem vakcinacije imamo između ostalog i zahvaljujući eUpravi, dodajući da se nastavlja sa razvijanjem tog portala.

Plan je da se napravi kompletna digitalizacija zdravstva, što će dodatno pomoći građanima u lečenju, navela je premijerka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading