(VIDEO) SRBIJA JE NAPOKON SLOŽNA? Pitali smo narod šta misli o legalizaciji MARIHUANE, a ODGOVORI su NEVEROVATNI!

Autor: Republika.rs

Vesti

06.05.2021

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbijom je kao bomba odjeknula vest da bi marihuana mogla uskoro da bude legalizovana u našoj državi.

RepublikaFoto: Republika.rs

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će Srbija kao članica UN, a u skladu s odlukom UNODK-a, skinuti marihuanu s liste narkotika i naveo da se u našoj zemlji već radi na tome.

- Već smo ušli u tu problematiku i mi kao članica UN – poštovaćemo sve. Radimo na tome i kako su oni zamislili nema razloga da ne primenimo, a da ne ugrožavamo građane i zakonodavstvo - izjavio je ministar.

Međutim, nisu svi složni oko ovog pitanja, pa tako dr Danica Grujičić kaže da je izričito protiv legalizacije kanabisa u medicinske svrhe. 

S njenim stavom slaže se i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji je kazao da se kod nas, dok je Aleksandar Vučić predsednik Srbije, marihuana neće legalizovati i da će biti uhapšeni svi oni koji se bave narkoticima, pa i sa jednim džointom.

- Ne verujem u podelu na lake i teške droge. Ja verujem u stepenice kada su narkotici u pitanju - kreneš od marihuane, završiš na igli. Uvek ću u parlamentu, ako se to postavi kao tema, glasati protiv legalizacije marihuane - rekao je Vulin i dodao da Komisija za narkotike UN marihuanu nije skinula sa liste narkotika, već ju je samo prebacila iz jedne kategorije u drugu, kao i da je i dalje na listi opojnih droga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Iako je vrh države podeljenog mišljenja po pitanju legalizacije marihuane čak i u medicinske svrhe, ekipa portala Republika.rs izašla je na ulice Beograda i pitala građane šta misle o ovom gorućem pitanju koje trese Srbiju.

Naši sugrađani bili su saglasni, a njihovi odgovori će vas iznenaditi.

- Nisam konzument, ali legalizovao bih marihuanu ako bi se na taj način smanjila stopa kriminala - istakao je naš sagovorink Nemanja Kurlagić.

S njim se složila i naša sagovornica Jovana Matejić koja bi odobrila ovaj opijat izričito u medicinske svrhe.

Iz istog razloga bi i naša sugrađanka Ana Spasić podržala legalizaciju.

- To bi olakšalo onima koji su bolesni - kazala je ona. 

- Ipak, pored medicinskog značaja, bilo bi dobro da država dozvoli legalnu konzumaciju marihuane, na taj način bi mogli da kontrolišu kvalitet, smanje stopu kriminala, ali i zarade na porezu - istakao je Đorđe Vukašinović.

- Srbija bi mogla da smanji kriminal i da dozvoli onima koji koriste ovu drogu da to rade legalno, zbog toga smatram da je potrebno što pre legalizovati marihuanu - istakao je naš sagovornik koji je želeo da ostane anoniman. U tome ga je podržala i naša sugrađanka Dušica Jeremić koja je dodala da bi legalizacija puno značila onima koji su bolesni. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading