DETALJNO UPUSTVO KAKO DO 60 EVRA TELEFONOM! Poziv je besplatan

Autor:

Vesti

05.05.2021

05:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Noćas, tačno u ponoć, sa radom je počeo kontakt centar koji će građani moći da pozovu i da se prijave za novčanu pomoć države u iznosu od 30+30 eura, koja će biti isplaćena u maju i novembru mesecu!

RepublikaFoto: trezor.gov.rs, Pixabay

Broj telefona kontakt centra je 0800 101 100 i taj poziv je besplatan.

Građani će u kontakt centru čuti automatski snimljen glas, koji će ih voditi kroz ceo proces prijave.

Podsećanja radi, ministar finansija Siniša Mali objavio je juče ujutru da se do tog trenutka za 60 evra prijavilo čak tri miliona građana Srbije.

- Ovog jutra smo prešli broj od tri miliona prijavljenih za novčanu pomoć u iznosu od 30+30 evra. Do 10 sati se prijavilo 3.002.159 građana. Prijavite se putem portala Uprave za trezor na idp.trezor.gov.rs, a od sutra i telefonski putem kontakt centra - napisao je ministar na Instagramu.

 

 

Podsetimo, prijava građana za direktnu pomoć od 60 evra, u okviru trećeg paketa pomoći države u borbi protiv pandemije, počela je 28. aprila, na portalu Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs.

Građani koji se prijave do 15. maja, i koji ispunjavaju sve uslove, dobiće ukupno 60 evra. Prvih 30 evra penzioneri će dobiti 6. maja, dok će isplata ostalim građanima krenuti 12. maja i biti završena do oko 20. maja. Drugih 30 evra, i penzionerima i ostalim građanima, biće isplaćeno u novembru.

Korisnici socijalne pomoći i oni koji su na izdržavanju zatvorskih kazni, dobiće prvih 30 evra 7. maja, a drugih 30 evra takođe u novembru.

Nezaposleni koji su registrovani na birou će 30 evra plus 30 dobiti kao i svi ostali građani u maju i u novembru. Dodatnih 60 evra, po osnovu nezaposlenosti dobiće u junu, i za taj iznos nije potrebno da se prijave.

RepublikaFoto: pexels.com

Moguća je i elektronska prijava, preko preko sajta Uprave za trezor, i telefonska. Kada uđete na sajt idp.trezor.gov.rs, treba da kliknete na polje "Podnošenje prijave" i unesete svoje podatke - JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun.

Ukoliko građani nemaju već otvoren račun u nekoj banci, treba da, u padajućem meniju, kliknu na banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijavljuju za ovu pomoć. Na taj način će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova. Takođe potrebno je da označite polje kojim potvrđujete saglasnost za obradu ličnih podataka.

Kod telefonske prijave na broj 0800 101 100 građani će u kontakt centru čuti automatski snimljen glas, koji će ih voditi kroz ceo proces prijave. Podaci koji treba da ostave isti su kao i kod elektronske prijave.

Ukoliko ste dali pogrešne podatke prijavu možete da ponovite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading