VOZAČI, PAŽNJA! Danas se očekuju gužve na putevima, evo saveta kako da ih izbegnete!

Autor: Republika

Vesti

04.05.2021

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojačan intenzitet saobraćaja očekuje vozače i na obilaznici oko Čačka, na Ibarskoj magistrali, na auto putu E-75 kod naplatne rampe Pojate, Mali Požarevac kao i NR Stara Pazova

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Ilustracija

Kratki predah od posla koji je trajao za vreme vaskršnjih i prvomajskih praznika danas se završava. Očekuje se da će mnogi građani koji su u ovom periodu odlazili u posetu porodici i prijateljima danas krenuti put gradova u kojima žive i rade. Zbog toga se predviđa da će na najfrekventnijim pravcima biti velika saobraćajna gužva.

Tim povodom iz JP "Putevi Srbije" upozoravaju da se na auto-putu E-75, petlja Trupale - petlja Niš Jug, do 28. maja vrše radovi na rehabilitaciji kolovoza. U zoni radova za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka u smeru Beograd-Niš, dok se saobraćaj odvija dvosmerno levom kolovoznom trakom.

Dalje navode da se na auto-putu E-763, petlja Takovo – Preljina, sa desne strane, na oko 1 km pre naplatne stanice Preljina, u smeru ka Čačku, do 15. juna izvode radovi na izgradnji saobraćajnog priključka stanice za snabdevanje gorivom "Sokolići 1", te da je za saobraćaj zatvorena zaustavna saobraćajna traka, a da se saobraćaj odvija voznom i preticajnom saobraćajnom trakom.

Iz tog JP ističu i da su u toku radovi na rehabilitaciji puta HE Đerdap - Kladovo, do 27. maja, u periodu od 7 do 17 č. U toku je izvođenja radova, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju.

Niška Banja-Crvena Reka, do 26. oktobra - obustava saobraćaja zbog radova na pojačanom održavanju. Alternativni putni pravac: Niška Banja-Prosek i Prosek-Crvena Reka.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Ilustracija

Na auto-putu E-75, petlja "Grdelica" – petlja "Vladičin Han", na lokaciji Momin kamen do 01. juna, u toku su radovi na održavanju. Za saobraćaj zatvorena kolovozna traka Niš - Vranje između službenih prolaza, dok se saobraćaj odvija dvosmerno u kolovoznoj traci Vranje - Niš.

Prema jutrošnjim podacima Uprave granične policije u 07.30 časova, na graničnom prelazu Kelebija zadržavanje za teretna motorna vozila na izlazu je 120 minuta, na graničnom prelazu Horgoš zadržavanje za teretna motorna vozila na izlazu je 90 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

Auto moto savez Srbije prema podacima od podne saopštava da je saobraćaj umerenog intenziteta, ali da se već u popodnevnim i večernjim satima očekuje talas pojačanog saobraćaja, pa je usporena vožnja moguća na prilazima Beogradu i većim gradovima. Pojačan intenzitet saobraćaja očekuje vozače i na obilaznici oko Čačka u smeru ka Preljini, na Ibarskoj magistrali, na auto putu E-75 kod naplatne rampe Pojate, Mali Požarevac kao i NR Stara Pazova.

Saveti kako izbeći gužvu

Kako se još juče govorilo, vozači imaju tri mogućnosti kako bi pokušali da izbegnu gužve:

1. Da od Požege krenu preko Ovčarske klisure ili da skrenu prema Kosjeriću, a zatim putem prema Valjevu, do naplatne rampe Lajkovac.

2. Ako ipak krenete "Milošem Velikim", iz Auto moto saveza su rekli da će na velikim displejima na auto putu biti informacije o zastojima i mogućim alternativnim pravcima.

3. Ako ste navikli da vozite Ibarskom magistralom, iz Auto moto saveza savetuju da od Gornjeg Milanovca krenu preko Rudnika prema Topoli, a onda do Stepojevca. Trebalo bi potom Beogradu prići preko Mladenovca, preko naplatne rampa od Mali Požarevac ili pravcem preko Sopota.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading