PREMINULA ALEKSANDRA BOŽOVIĆ, ČUVENA NOVINARKA RTS-A! Izgubila bitku sa leukemijom!

Autor: Republika

Vesti

28.04.2021

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članica Nezavisnog udruženja novinara i autorka emisije "Zdravlje i životna sredina" Radio televizije Srbije Aleksandra Božović, koja je bolovala od leukemije, preminula je nakon te teške bolesti.

RepublikaFoto: printskrin

Ona se do nedavno nalazila na intenzivnoj terepiji u Kliničkom centru, i bili su joj hitno potrebni trombociti. Međutim, nije izdržala borbu, a porodica je dobila najtužnije vesti.

Ovu vest je objavio i Javni servis.

Završila je Filozofski fakultet u Beogradu, a čitav radni vek provela je u RTS.

Božović je radila emisije posvećene ekologiji, baveći se tom problematikom s kritičkog aspekta, godinama je uređivala veoma popularnu i zapaženu emisiju "Životna sredina i zdravlje", a jedna od značajnijih tema kojima se bavila je priča o mini-hidroelektranama i zagađenju vazduha u Boru.

Poznata je kao novinar na koga se treba ugledati, jer je u svojim emisijama bila oštra, tačna, tematski jasna, dok su joj sagovornici bili eminentni stručnjaci, akademici, profesori, kolege.

Za svoj rad dobila je mnogobrojna inostrana i domaća priznanja.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading