Devojčica iz Aleksinca JEDVA PREŽIVELA ujed poskoka! Majka otkrila: Otrov bi je dokrajčio, da se ovo nije desilo!

Autor:

Vesti

27.04.2021

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedamnaestogodišnja E. M. iz Aleksinca, koju je u nedelju u selu Lipovac ujeo poskok, uspešno se oporavlja na Dečjoj internoj klinici u Nišu. Kako kaže njena majka, život joj je spašen zahvaljujući prisebnosti njenog druga, koji se spretno snašao kada je shvatio da je tinejdžerku ujela najopasnija zmija koja bitiše na našim prostorima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Ćerka je otišla do Lipovca da se prošeta sa društvom. Kako sam kasnije od njih čula, popeli su se na vrh stene gde se nalazi krst. Nisu bili jedini, gore je bilo puno šetača, neki od njih sa malom decom.

Moja ćerka i njeno društvo su se gore slikali, šalili nakon čega su počeli da se spuštaju ka selu. Jedan od njenih drugova je odlučio da još malo ostane gore kod krsta. Kada je čuo da je vrisnula, strčao je za njima. Ona mu je kazala da je ujela zmija, dečko je bio krajnje priseban, podvezao joj je nogu, istiskao otrov, a zatim je odneo do kola.

U toku vožnje su pozvali Hitnu pomoć, ovde u Aleksincu je dobila terapiju, ali je s obzirom da je ujeo poskok, prebačena na dalje lečenje u Niš. Prva četiri sata su bila kritična, nije se znalo koliko je otrova primila, ali nakon toga su otoci počeli da splašnjavaju.

Rezultati su joj sada dobri, sve je u redu sa bubrezima, jetrom, uredan joj je i ultrazvuk srca, a rađen joj je i kolor dopler krvnih sudova noge s obzirom na to da je ujedena za članak – kaže L.C., majka tinejdžerke.

Dodaje da se sa ćerkom svakodnevno čuje te da je sada manje zabrinuta jer se tinejdžerka lepo oporavlja.

Nagazila poskoka

- Sunce je, zmije izlaze, deca je nisu videla. Kako mi je ćerka kazala, poskoka je nagazila, a on je ujeo za nogu. Rekla mi je da je samo uočila da je zmija mala i crna. Sreća je da je taj dečko bio sa njima, u suprotnom ko zna šta bi se desilo - zaključuje majka sedamnaesetogodišnjakinje.

Njena baka R. Ž. kaže da su gradska deca neiskusna, te da ne shvataju koliko boravak u prirodi može biti opasan.

Ne ide se tako u šetnju po kamenjaru, nije bila adekvatno obučena

- Strašno smo se uplašili, unuka mi je rekla da je zmiju videla tek kada je osetila ujed. Nije bila adekvatno obučena, ne ide se tako u šetnju po kamenjaru, bez čizmica, čarapa i dugih pantalona. Da je imala dublju obuću, zmija joj ne bi mogla ništa. Sada je najvažnije da je dobro, mnogo smo se svi nasekirali - komentariše ova Aleksinčanka dramatične događaje koji su mogli skupo da koštaju njenu unučicu.

Direktor Dečje interne klinike Emilija Golubović potvrdila je da je sedamnaestogodišnjakinja u dobrom opštem stanju.

- Veoma je važno da je ona već u Aleksincu dobila antiviperin serum i veću dozu urbazona jer se radilo o ozbiljnom trovanju. I dalje ima otok na nozi, ali se lepo oporavlja - rekla je Golubović.

I dete od 5, 6 godina ujela zmija

Kazala je da je u ovu zdravstvenu ustanovu stiglo još jedno dete, koje je takođe ujela zmija, piše Informer.

Srećom ispostavilo se da je mališana koji ima pet, šest godina, ujela neotrovnica. Međutim, zbog ovih događaja apelujemo, da ljudi, naročito deca, budu oprezni tokom boravka u prirodi - istakla je doktorica Golubović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading